Dulceata de dovleac cu cardamom



Ingrediente:
1kg de pulpa cruda de dovleac
2 cani de apa
800 grame zahar alb
coaja rasa de la o lamaie
6 pastai de cardamom

Intr-un vas am unit canile de apa cu coaja de lamaie, zaharul si cardamom zdrobit. 
Pulpa de dovleac taiata cubulete am rasturnat-o peste restul ingredientelor din vas. 
Am asezat vazul pe foc mediu si am mestecat continuu pana ce zaharul s-a topit. Am redus focul si am lasat-o sa fiarba, mestecand din cand, doar ca sa nu prinda de fundul vasului.
 Dupa 40 de minute dulceata avea consistenta dorita, devenise o pasta cremoasa aromata ... Am transferat dulceta in borcanele ... le-am inchis si le-am asezat intre paturi,unde le-am lasat pana la racire completa ... nu au apucat racirea decat 3 borcanele mici ... iar acum la 2 saptamani, nu a mai ramas decat un borcans mic, de 150 grame ... e buna, e cremoasa, e dulce si fin aromata!
E ideala pentru micul dejun alaturi ce o ceasca de ceai sau cafea ...




Sursa: Cucina Moderna. Conserve sott'olio e sottaceti, confetture e composte. Iulie 2009
_____________________________________________________________
Cu aceasta reteta participic la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna ... gazda : My fancy cake      ... pe langa Cupcakes&Co., ea ne propune si o tema foarte frumoasa: Ziua recoltei ... asa ca ne-am imbracat de gala si ne-am pus fundita verde!

9 comentarii:

  1. Eu chiar nu am incercat niciodata....dar tare mai arata bine!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata si mi se pare foarte interesanta combinatia, imi place mult cardamomul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru prima oara am testat anul acesta dulceata ... si cu siguranta am sa o mai prepar si in anii ce vor urma! va pup si va doresc o zi cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba culoarea si parca si ii simt gustul ...yummy !

    RăspundețiȘtergere
  5. eu folosesc combinatia asta dovleac/cardamom pentru lasagna vegtariana. este... de vis! asa cum cred ca e si dulceata ta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zazuza ... m-ai facut curioasa! mai ales ca dovleacul si cardamomul fac tovarasie buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mimmi, multumesc ... da are o culoare superba ...gust irezistibil. a mai ramas un borcanel ... tre sa dau fuga in camara bunicii sa mai iau un dovleac :D

    RăspundețiȘtergere