Sedani rigati cu ton si gogosari


Ingrediente:
(4 portii)
o cutie paste sedani rigati n52 Barilla
1 cutie ton in ulei
300 grame pasta tomate rosii
2 gogosari
2-3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
2-3 ardei iuti (optional)
frunze telina verde
cascaval
sare
piper negru

Am pus apa pentru paste la fiert,cu un praf de sare la fiert. Cand apa a dat in clocot am adaugat pastele. 
Cat timp pastele pastele se fierbeau am pregatit sosul de ton cu gogosari ...
Am rumenit cateii de usturoi zdrobiti in uleiul de masline bine incins, am adaugat apoi gogosarii taiati bucatele, pasta de tomate si am amestecat usor. Am asezat un capac peste tigaie si am lasat sosul sa fiarba 3 minute. Dupa cele 3 minute am adaugat si tonul scurs de ulei. Am amestecat si am lasat sa mai fiarba 2-3 minute, fara a mai aseza capacul. La sfarsit am adaugat ardeii iuti maruntiti, sare dupa gust si putin piper proaspat macinat. 
Am scurs pastele de apa si le-am asezat pe farfurie ... peste am turnat sos cat cuprinde si am presarat putina telina maruntita, am amestecat bine si am ras pe deasupra putin cascaval ... et voila c'est fini! ... ce bine am mancat, de la prima gura pan' la ultima am savurat tot tot ... da tot!

7 comentarii: