Salata Ceasar cu ansoa

Zilele aceasta am primit de la o prietena o plasuta plina cu tot felul de salate ... si nu orice salate ... salate crescute natural. fara chimicale, stropite doar cu ceaiuri din flori si frunze alese ...
Cu o asa frumusete de salata si cum mai aveam in frigider ceva parmezan, ansoa statea in ulei cu multa sare bine merci ... painea era proaspat iesita din cuptor ... am gasit un motiv bun sa-mi fac o salata Ceasar ... cel putin o varianta a ei ...


Ingrediente:
 cateva nuci/ jumatati de alune prajite
1 catel de usturoi
2 file ansoa
1 lingura pâté de ton(optional)
2 linguri suc de lamaie
1 lingura mustar Dijon
4-6 linguri linguri ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
crutoane de paine
350 grame mix salata (rucola, macris, salata creata ...)
parmezan

Intr-un bol se sfarma fileurile de ansoa si se amesteca cu pasta de ton si mustarul. Se adauga treptat sucul de lamaie si uleiul de masline. Sosul obtinut se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Inainte de a servi salata se toarna peste ea sosul de ansoa, se adauga nucile prajite si crutoanele de paine ... la urma se rade putin parmezan pe deasupra ... si cam atat! Salata-i numa' buna de mancat cu pofta si pe saturate ...

3 comentarii:

  1. Ce bine arata salata, as manca-o numai de drag :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si aratoasa si gustoasa si foarte sanatoasa . Bravo gradinarului si bucatarului !

    RăspundețiȘtergere
  3. Salata asta arata atat de bine ... ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere