Supa de pui cu taitei de casa

Supa, fie ea de gaina sau pui de curte, e buna pentru a te incalzesti in zilele geroase de iarna, si e si un remediu bun si natural impotriva racelii ... 

chicken Soup

Ingrediente:
1 pui de curte transat
apa
5 morcovi de casa
2 radacini de patrunjel
1 telina mica
1 ceapa alba
cateva boabe de piper negru
patrunjel proaspat tocat
taitei de casa
* bunica mea pune la fiert cu legumele si 2 cartofi albi  rosii (cei albi se sfarma, cei rosii raman intregi)
** eu am folosit zarzavaturi de la noi din gradina

Intr-o oala mare incapatoare am asezat bucatile de pui si am turnat peste apa rece ( la o parte de carne circa 2,5 -3 parti de apa). In oala am aruncat si cateva boabe de piper negru.
Oala acoperita cu un capac am asezat-o pe foc. 
Pana ce supa a dat in clocot am pregatit zarzavatul: morcovii, radacinile de patrunjelul si telina le-am curatat si le-am spalat bine; cepei i-am indepartat coaja.
Cand apa a inceput a da in clocot am potrivit focul, adica l-am redus pentru ca supa sa fiarba incet si fara griji ca sa nu se tulbure.
Supa am spumuit-o pana ce zeama a ramas  curata. 
Carnd carnea din supa s-a fiert am adaugat si zarzavaturile. --- cine doreste poate pune la fiert si o legatura mica formata din frunze de telina si patrunjel proaspat si 1-2 cartofi curatati ---
Dupa jumatate de ora am oprit focul si am strecurat supa.
Supa de pui am asezat-o din nou pe foc si cand a dat in clocot am adaugat taitei de casa. Cand taitei s-au fiert am condimentat dupa gust cu sare si piper si am oprit focul.
Supa am servit-o imediat cu rondele de morcov fiert si patrunjel verde tocat.
Aceasta a fost reteta mea de supa de pui ... o supa simpla si gustoasa.

Pentru taiteii de casa am framantat un aluat dintr-un ou, circa 100 grame faina si un praf de sare. Aluatul rezultat l-am intins intr-o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca o foaie de hartie. Foaia de aluat am presarat-o usor cu faina si am trecut-o prin masina de taitei. Taiteii i-a scuturat de faina in exces si i-am lasat la uscat pana ce a urmat sa-i pun in supa.

11 comentarii:

  1. Asa fac si eu doar ca inainte de a pune carnea la fiert in supa, o oparesc si arunc apa. In felul asta nu mai lasa spume. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, asa face si o prietena de a mea,dar doar cand face supa din pui cumparat din hipermarketuri! ea mai pune si foaie de dafin! alti mai pun si pastarnac.
      e de retinut sfatul tau! merci :*

      Ștergere
  2. La asa prezentare nimeni n-ar rezista sa nu o guste. Superb arata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Mitinita, te pup! si te astept la o portie cand vrei :D

      Ștergere
  3. Exact la asta m-am gandit astazi, e supa de care mi se face pofta mereu! Si chiar daca de cativa ani nu mai mananc carne decat in situatii exceptionale, o supa de pui cu taitei nu as refuza de data asta!
    Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra, te inteleg perfect! supa e un deliciu de care si mie mi se face pofta mereu:). Eu 2 ani am fost doar pe legume si peste, rar pui ... nici acum nu ma omor prea mult dupa carne, dar consum si porc, care de preferat sa fie din ograda de la noi!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. foarte buna, acum 1 luna cand eram racita doar supa am papat si mi-a prins foarte bine!

      Ștergere
    2. Cartofii ajuta la limpezirea supei. Reteta este perfecta, este exact cea ce o folosesc majoritatea gospodinelor. Eu am "furato"de la bunica sotiei mele. Ce are ea in plus este o foaie de Dafin. Cine vrea pune si cine nu...nu. Pofta buna!

      Ștergere
    3. eu am furat-o de la mama, mama de la bunica! noi punem doar cartof la fiert, dafin nu. Cum scriam mai sus, o prietena pune si dafin, foarte buna si cu dafin! ... doar am gustat la ea:)
      eu la supa cand nu am radacina de telina pun in loc telina de frunze(apio).
      Cartoful ca limpezeste ca nu, e foarte bun in supa! bunica mea nu face supa fara nu sa puna si cartofi. Pofta buna!

      PS. mai dai si tu un semn de viata ;)

      Ștergere
  5. ce poti sa mai spui la o asa reteta de supa cu taitei facuta acasa, decat pofta buna! :D

    RăspundețiȘtergere