Mushroom Bhaji - ciuperci picante

pic 0421

Ingrediente:
(2 persoane)
300 grame ciuperci champignon
1 ceapa mica rosie
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingurita seminte chimion
1 lingurita seminte coriandru
1 lingurita praf ardei iute
2 linguri pasta de rosii
3 linguri de apa
coriandru sau patrunjel pentru ornat
sare

Ciupercile se taie felii subtiri de 2-3 milimetri. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza, iar semintele de chimion si coriandru se zdrobesc in mojar.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins pe foc mediu. In uleiul incins se caleste pentru 2-3 minute ceapa, cat sa capete o culoare aurie. Se adauga si usturoiul zdrobit. 
Dupa 1 minut se adauga semintele de chimion si coriandru zdrobite si praful de ardei iute. Se amesteca cu lingura de cateva ori. Se adauga ciupercile, un praf de sare, pasta de rosii si apa si se amesteca bine. Se acopera tigaia cu un capac si se reduce focul. 
Dupa 3 minute se ia capacul si se mai lasa cateva minute pana ce ciupercile scad bine. Se opreste focul si se presara peste ciuperci patrunjel sau coriandru proaspat tocat. 
Ciupercile picante se servesc cu paine naan.

pic 0201


sursa:  Everyday Indian. A collection of Over 100 Essential Recipes

12 comentarii:

  1. Imi place ideea! Am salvat reteta.
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte bune ciupercile! am sa mai repet si eu experienta! doar sa fac rost de lemongrass

      Ștergere
  2. Delicioase poze si papica!Si cat imi plac farfuriile .. ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca-ti place.farfuriile le am cadou de la o prietena :) sunt destul de vechi.:*

      Ștergere
  3. Da,da,da!!! Mai sunt retete din carte pe blog,ca tare mi-a placut asta! Acuma vad ca la India mai sunt 14,merg sa le vad.Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci, zilele astea sunt pe blogul tau!!!delicioasa papica:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta aceasta trebuie incercata neaparat!

    RăspundețiȘtergere