Sablés cu matcha

Am facut o pasiune pentru acesti biscuiti frantuzesti fragezi si aromati in fel si chip!
Am descoperit de curand minunata pudra verde, matcha, mai exact odata cu premiul castigat la un concurs de prajiturele de Craciun, cu reteta de prajiturele trase in ciocolata, am asteptat cu sufletul la gura cateva zile pana mi-am primit coletul si entuziasmata am deschis coletul, in care se ascundeau minunata lavanda, matcha si multe alte minunatii numai bune pentru a prepara deserturi dulci si parfumate! ... cum ar fi sables cu lamaie si lavanda sau mac sau sables cu matcha! ...
Matcha, ce este matcha? matcha este o pudra de ceai verde din Japonia, ideala pentru diverse deserturi, dulciuri sau bauturi ... O! si ce mai deserturi frumos colorate si aromate se mai pot face cu matcha! ... ca biscuitii acestia fragezi, aromati si frumos colorati ....

poze 1061

Ingrediente:
100 grame unt gras la temperatura camerei
50 grame zahar fin
1 praf de sare
120 grame faina
3 linguri amidon
40 grame migdale fin macinate
2 lingurite matcha

Untul l-am batut spuma cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat treptat compozitiei restul de ingrediente si am amestecat bine pana ce am obtinut un aluat omogen. Din aluat am format un sul, pe care l-am invelit in folie de plastic si l-am dat la rece peste noapte(aluatul trebuie sa stea 4-8 ore la rece).
A doua zi am scos solul din frigider si l-am taiat in felii subtiri(6 mm).
--- La fel ca la celelalte retete de sables, aluatul se lucreaza rece si la rece. Daca feliiutele de aluat dau semne de inmuiere (datorita excesului de unt) se introduc pentru 10-15 minute in frigider inainte de a fi asezate in tava  si de a fi date la copt. ---
Feliile de aluat le-am asezat in tava, la distanta de 2 degete intre ele si le-am dat la cuptor. 
Biscuitii se coc 15-20 minute (functie de marimea biscuitilor) la o temperatura de 170 grade Celsius. 
--- La cuptorul meu pe gaz i-am copt la o temperatura de 190 grade Celsius(dupa multe teste, aceasta e temperatura numai buna de copt acesti biscuiti ), 16 minute. ---
Biscuitii copti i-am lasat sa se raceasca in tava. --- Biscuiti proaspat copti sunt fragezi si moi, abia cand se racesc se intaresc si se pot transfera pe  platoul de servit. ---


Biscuitii cu matcha raciti i-am transferat intr-o cutie, care se inchide ermetic ... si de unde s-a/am tot furat cate unul pana nu a mai ramas nimic!

poze 0901

6 comentarii:

  1. Foarte interesanti si sunt curioasa ce gust au! arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumusei! Am auzit de matcha insa n-am testat pana acum:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Che spettacolo! Il colore, la foto... rende la preparazione molto invitante!

    RăspundețiȘtergere