Stelute cu fulgi de cocos

Picture 4321

Ingrediente:
125 grame faina alba de grau fina
1 lingurita  praf de copt
100 grame fulgi de cocos
60 grame zahar
60 grame unt gras rece, taiat cubulete
1 galbenus de ou
1 lingura apa de trandafiri
3 linguri de lapte + 1/2 ceasca lapte pentru uns biscuitii

Intr-un bol se amesteca faina cu 60 grame de fulgi de cocos(restul de cocos ramane pentru pudrat biscuitii), praful de copt, zaharul si untul pana ce se obtine o compozitie cu aspect de "firimituri".
Compozitiei i se adauga galbenusul de ou, apa de trandafiri si 3 linguri de lapte si se framanta bine cateva minute, cat sa se obtina un aluat omogen. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 30 de minute.
Se porneste cuptorul si se seteaza la o temperatura de 200 grade Celsius.
Se scoate aluatul de la rece si se imparte in 4-6 parti. 
--- se imparte aluatul pentru a putea fi mult mai usor de manevrat, caci el este firimicios ---
Pe masa de lucru se presara faina si cu ajutorul sucitorului fiecare parte din aluatul se intinde usor ( si cu rabdare)  intr-o foaie subtire de 3-5 mm. Cu o forma de taiat" steluta" se decupeaza din foile intinse biscuiti. 
--- marginile ramas se remodeleaza din nou si se decupeaza alti biscuiti ---
Se ia fiecare biscuite in parte si se unge cu o pensula inmuiata in lapte, apoi se pudreaza din ambundenta cu fulgi de cocos.
Biscuitii se aseaza in tava de copt, la distante de 2-3 degete intre ei, si se dau la cuptor pentru 10 minute.
Biscuitii se pot servi imediat dupa ce s-au racit alaturi de o ciocolata calda sau lapte caldut.
Se pastreaza intr-o cutie ce se inchide ermetic.
---Nu stiu cate zile se pot pastra, caci la noi nu tin mai mult de 2-3 zile ... ---

Sotul meu e mare iubitor al deserturilor cu cocos! tot ce are cocos este pe placul lui, dar obligatoriu sa fie cu mult cocos si nu foarte dulce! ... asadar reteta e o reteta pregatita cu dragoste, cu multa dragoste pentru el, pentru Ili al meu ... cealalta jumatate a mea!


sursa: Piccola pasticceria, Il meglio di SALE&PEPE. Anno 17- n.76 - Bimestrale.
__________________________________
Cum este luna lui februarie, o luna dedicata iubirii, gazda lunii februarie a provocarii "Dulce Romanie", februarie 2012,  Vio de la Caietul cu retete  ne-a dat doua teme superbe, retete cu dragoste si diverse preparate cu drojdie pentru cei dragi noua ... 
Eu raspund provocarii cu reteta de mai sus, o reteta cu dragoste pentru jumatatea mea ...

20 de comentarii:

  1. Ce bine arata ! Se vede ca au fost facuti cu dragoste !
    Multumesc tare mult pentru participare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt tare frumoase.
    Un premiu te asteapta la mine.Este oferit cu mare drag.pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumosi deliciosi si parfumati!!pup o zi minunata iti doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaaai ce biscuiti buni! Am pus ochii pe ei (ca si pe aia cu matcha) :)) Acumurmeaza sa ma si pun pe treaba.
    O saptamana usoara sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abia astept sa vad! cei cu matcha sunt preferatii mei! apoi aceastia cu cocos(preferatii sotului)

      Ștergere
  5. Foarte frumoase, in ton cu fulgii de afara ;) Super ideea!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Danutza, esti o draguta (ca intotdeauna de altfel)

      Ștergere
  6. arata delicios! nici la noi nu cred ca ar rezista prea mult ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. delicioase si apetisante stelutele, arata bine si cred ca au un gust aparte si foarte pufos :)

    RăspundețiȘtergere