Ficat de pui cu ceapa in tigaie la cuptor

ingrediente:
500 grame ficat de pui
1 cana lapte
2 cepe taiate julienne
1 ceasca vin alb dulce
untura de porc*
sare, piper

Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte.
Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ...  intr-o tigaie** am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida. 
Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
Am luat frumos tigaia am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 10 minute. 
Dupa 10 minute am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.
Scos din cuptor,  l-am servit imediat cu mamaliga!

* da, untura, si inca de porc, stiu colesterol .... alea, alea ... dar eu? macar un pic asa o data la 2 saptamani nu-mi  strica!
** musai fara coada maner de plastic, caci va fi introdusa la cuptor!

15 comentarii:

  1. Mi-ai facut o pofta de zile mari. Eu il pregatesc asa si pe urma fac totul pasta si o intind pe piine prajita ... salivez ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ce sa spun decat ca imi place ! la pate am pus lapte,dar la mancarica,asa ca tine nu !n-are scapare reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. am uitat sa spun ca la mamaliga as renunta ,pentru asa o mancare fina si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dani, am sa fac si eu pasta! la pasta am sa mai pun si ceva condimente si simt eu, la ora asta, patrunjel proaspat!

    pansy, atunci nu am rezistat si am mancat cu mamaliga, dar de obicei noi mancam mancarica cu paine proaspata crocanta! ... ca sa inmuiem pita in zama ;) si sa avem de ce ne linge pe degete :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine, asta o sa gatesc si eu in curand. Cu mamaliga cu tot, ca pot sa inting si cu mamaliga in tigaie :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata f bine! Poza spune mai mult decat textul!

    RăspundețiȘtergere
  7. DiaMar ma bucur
    Mihaela ... no comment :))

    Cristina, ma bucur!
    va pup fetelor

    RăspundețiȘtergere
  8. Super reteta asta. Tot nu am inteles de ce folosesti laptele dar chiar ma pun sa vad ce iasa. P.S faci niste poze de ma inebunesti. Bravo

    RăspundețiȘtergere
  9. sebastian. sunt chiar curioasa de ce are sa-ti iasa! sa ai un sfarsit de saptamana cat mai placut.
    in general laptele se pune peste ficatul de porc sau vitel, asta abia dupa ce ficatul este spalat si scurs de sange(prima data trebuie tinut in apa ... asta stiu de la tata, un macelar de ignat... pentru a se scurge sangele)
    laptele scoate din amareala.

    dar eu am pus lapte si pe cel de pui.

    pune la ficat si o frunza de dafin, eu am uitat...dar nu a fost bai ca tot am papat tot!

    p.s. merci ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata nemaipomenit de bine !! sunt fan ficat ;))

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie sa fie delicios ficatelul asta, il pun si eu pe lista neaparat! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonina, si eu sunt fan ficat, imi place si cel de porc ... fiert in cazan cu putin mujdei!

    Andra,sper sa-ti placa!

    :* fetelor

    RăspundețiȘtergere
  13. Vai, ce pofta mi-ai facut acum de ficatei! Imi vine sa musc din pozele tale si nu alta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Diana, esti o dulce, rad in hohote :))
    Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere