Supa-crema de gulii


O supa simpla, gustoasa, cremoasa si de post! ... e simpla, dar imi place la nebunie!

Ingrediente:
(4 portii)
2 gulii
2 cartofi
sare,piper
ulei
frunze proaspete de patrunjel
1,5litri de apa

Guliile si cartoful curatate si taie cuburi se pune la fiert cu apa si sare.(Apa sa treaca peste gulii cu 2-3 degete).
Cand legumele sunt fierte, se mixeam cu tot cu zeama in blender si 1 lingura de ulei de masline, pana se obtine o crema consistenta. 
Supa cremoasa se toarna in oala in care a fiert. 
Se pune supa pe foc si se lasa sa dea doua clocote. Se sarea si pipereaza dupa gust. 
Se serveste cu mult patrunjel verde tocat.


*Daca se pune mai multa apa la fiert(1 cana sau mai mult) cu legumele, supei si se poate face un rantas dintr-o lingura de faina si 1/2 lingura de ulei. Rantasul se adauga supei, inainte ca aceasta sa fie mixata in blender.
** Daca nu se serveste supa intr-o zi de post, se poate drege cu 1-2 linguri de smantana amesteca cu un galbenus.

Actualizare:
Uitasem de aceasta imagine, si cum imi e draga nu strica sa o atasez retetei alaturi ce celelalte doua imagini.


6 comentarii:

  1. Ai niste supe interesante pe aici!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place mult supa de gulii si guliile in general.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare-mi plac guliile !! dar n-am facut niciodata supa din ele ! merci de reteta! o voi incerca! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. O supa de gulii nu as refuza niciodata .
    Imi imaginez gustul si aroma sublima .

    RăspundețiȘtergere