Pesto de leurda
Ingrediente:
80 grame leurda (spalata bine si uscata)
50 grame migdale crude (nu am avut seminte de pin)
5 linguri grana padano
(in pana de parmezan, merge si padano, desi multe guri spun ca parmezanul e mai bun ... dar si mai scump!)
ulei de masline, cat e nevoie (5-6 linguri)
Am mixat toate ingredientele in blender, in reprize scurte de 2-3 secunde la viteza cea mai mica. (am procedat la fel ca si la pesto-ul genovez)
Dupa gust se poate adauga si sare, depinde de cantitatea, calitatea tipului de branza folosit. Daca se foloseste mai putina branza se adauga sare, dupa gust.
Un pesto de leurda demential ... cu un gust desavarsit.
Bun, bun pesto de leurda!
Am dat o cautare pe google dupa pesto de leurda(wild garlic pesto) si am fost placut surprinsa de multe retete de pesto de leurda care aveau in compozitie si patrunjel, iar clasicele seminte de pin erau inlocuite cu alune(am inteles ca si alunele caju sunt un inlocuit foarte bun, dand o aroma deosebita, fina pesto-ului) ... asa ca m-am pus pe treaba si am pregatit si o portie cu patrunjel si alune ... rezultatul: un pesto parfumat ... foarte bun! Odata ce am gustat din acest pesto, i-am simtit aroma complexa, fina, proaspata, usor iute ... si am vrut sa gust din el inca odata si inc-data ...
Pesto l-am consumat ca atare pe biscuiti cu cateva felii subtiri de rosii, dar mi-a placut foarte mult si pe friptura rece de miel.
ma bucur ca ti-am fost muza :))) Te pup. Si mananc o lingura, ca al meu s-a terminat. ;)
RăspundețiȘtergere:)) am facut si pandispan cu cirese, reteta am furat-o de la tine de blog, dar uite vezi hotia se pedepseste, uitai de cele 3 linguri de ulei! dar tot a iesit foarte bun!
Ștergereeu mai 3 paharele puse la congelator ;))
Trebuie sa fac si eu pesto. Ce gasesc in comert nu ma incanta. Evident nu era vorba de pesto de leurda. Reteta voastra ma incanta. Si nu ma pot abtine sa nu remarc ce frumoase sunt fotografiile!
RăspundețiȘtergereeu marturisesc ca nici nu stiu ce gust are cel din comert! eu doar facut in casa am mancat! prima data am mancat la mama.
ȘtergereMultumesc:)
Nu l-am incercat cu leurda, dar cred ca este bun!
RăspundețiȘtergeresuper, super, super delicios! te pup
RăspundețiȘtergereBuna,am ajuns din intamplare,imi place,daca iti place si tie ce facem noi hai sa facem schimb de link-uri.
RăspundețiȘtergerehttp://www.simplusibun.ro/.Numai bine,Cosmin
Ce bine arata. Si ce frumos este prezentat.
RăspundețiȘtergere