Ingrediente:
(2 portii)
120 grame cuscus (am folosit cuşcuş instant)
180 ml apa (atat era specificat pe cutie ca trebuie pentru 120 de grame de cuşcuş )
1/2 ardei kapia
1/2 ardei galben
1/2 ardei verde (eu am folosit 2 ardei iuti verzi destul de maricei)
5-6 rosii cherry/2 rosii medii
3 fire ceapa verde/o ceapa alba sau rosie medie
(eu am adaugat si cateva fire de chives)
4 linguri ulei de masline (optional)
sucul de la 1/2 de lamaie
patrunjel
menta (optional - nu oricui ii place menta, desi ea da un gust deosebit salatei)
sare, piper
Am pus la fiert apa cu un praf de sare si o lingura de ulei.
Cand apa a inceput sa fiarba am turnat-o peste cuşcuş si am acoperit cu un capac.
Dupa 5 minute am ridicat capacul am amestecat usor cu furculita in cuşcuş pentru a-l afana. Am lasat cuşcuşul sa se raceasca. ( Pentru a putea face salata cuscusul trebuie lasat sa se raceasca.)
Intre timp am pregatit legumele pentru salata de cuşcuş.
Ardeii i-am taiat in fasii subtiri, pe care le-am tocat marunt.
Rosiile le-am taiat in doua si cu lingurita am scos semintele. Pulpa rosiilor am tocat-o marunt.
Ceapa verde am taiat-o rondele maruntele.
De la 1/2 de lamaie(am folosit o lamaie mai mare si zemoasa) am stors sucul.
Patrunjelul si menta le-am tocat marunt.
Pentru salata am folosit 1 legatura mica de patrunjel proaspat si cateva fire de menta.
Cantitatea legumelor si a verdeturilor folosite pentru salata poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Ador menta in salata aceasta de cuşcuş. S-a intamplat sa nu am menta proaspata si atunci am folosit menta uscata si tot a fost buna salata. Ultima data cand am facut salata am adaugat si 2 linguri generoase de stafide si nu-mi pare rau, am sa mai pun si alta data!
Cand cuscus s-a racit l-am amestecat cu legumele si ierburile aromatice tocate, 3-4 linguri de ulei si sucul de lamaie (cine doreste poate adauga si coaja rasa de la 1/2 lamaie). Am asezonat salata cu sare si piper.
Arata grozav!!!stiai ca defapt salata de tabbouleh este numai din patrunjel, menta ,burgul sau cuscus si lamaie taiata cubulete cat mai marunt....insa majoritatea persoanelor o fac asa cu multe legume...oricum ar fi este perfecta...pup o zi frumoasa!!
RăspundețiȘtergereBuna Aziz, da stiam ca asa se face tabbouleh cu mult patrunjel si multa menta si mai putin bulgur(de obicei ma documentez asupra preparatului, cum se face, de ce se numeste asa ...intr-un tabbouleh predominante sunt aceste doua verdeturi: patrunjelul si menta).tabbouleh se poate face si cu cuscus. Daca se adauga legume nu e nici un fel de problema, la urma urmei fiecare o face dupa plac si gust. reteta am facut-o si cu ardei, pentru ca ii aveam in frigider si imi place combinatia de patrunjel, ardei,ceapa si rosii ... surpriza a fost ca mi-a si placut salata f mult de aceea si zis ca trebuie sa public ce am pregatit:).
Ștergereeu zica ca pornind de la reteta de tabbouleh traditionala poti face multe :) poti inlocui sucul de lamaie cu cel de portocale( am vazut intr-o reteta a domnului Radu Popovici - www.reteteleluiradu.ro, am testat si e grozav!)
te pup. la fel si tie o zi frumoasa
arata grozav!
RăspundețiȘtergeremultumesc Alina, gustul depaseste imaginea!
Ștergerecoloritul salatei o face apetisanta si iti da o stare de bine, (+ ca e si sanatoasa)
:)
o zi frumoasa iti doresc
Ce bine arata...si pozele sunt foarte frumoase ! Pupici!
RăspundețiȘtergereTe invit sa participi la Giveway la mine pe blog!
http://bucatepealese.blogspot.com/2012/03/giveway-de-paste.html
Ce culori frumoase sunt in farfuria aceea.Nu poate fi decat foarte buna salata.Pup!
RăspundețiȘtergereMi-am luat si eu cus cus si eram in cautarea unei retete. Imi place mult salatica asta. Arata minunat. Chiar azi am sa fac!
RăspundețiȘtergereo reteta reusita si de altfel foarte sanatoasa, mai ales din ingredientele care este facuta, imi place cum a iesit si combinatia de culori pe care o da odata asezata in farfurie ;)
RăspundețiȘtergere