Chili con carne ( si fasole rosie boabe)

DSC_054012

O reteta rapida de chili cu carne, fasole rosie boabe ... dar si morcovi  ...  chili (ardei iute foc!) si chimion!

DSC_048412


Ingrediente:
(2 portii sau una mare pentru un pofticios)
ulei/untura
300 grame carne de vita tocata
1 ceapa rosie tocata
3-4 ardei iuti / 1-1/2 lingurita praf de chili 
1 lingurita seminte chimion macinate
1 morcov taiat rondele/ cubulete (50-75 grame)
2-3 catei usturoi
2 cesti pasta de rosii
2 cesti apa (300 ml apa/supa)
2 cesti fasole boabe rosie fiarta*(200 grame)
* eu am pus la inmuiat cu o zi inainte fasole boabe. Fasolea am fiert-o la foc mic, schimband apa de cateva ori. In ultima apa am adaugat o foaie dafin, cimbru si cateva boabe de piper. - merge si cu fasole rosie din conserva!
patrunjel verde tocat

Am calit carnea tocata in putin ulei. Dupa vreo 5 minute, carnea rumenita am scos-o din tagaie si am pus-o intr-o farfurie. Am acoperit farfuria cu un capac si am dat-o deoparte.
Am asezat tigaia pe foc si am turnat in ea putin ulie, cam 1 lingura. In uleiul incins am aruncat usturoiul zdrobit, iar dupa jumatate de minut, un minut am adaugat si ceapa rosie tocata. Peste ceapa calita am aruncat ardeii iuti zdrobiti, chimionul, morcovul taiat rondele, am amestecat cu lingura de cateva ori si am adaugat carnea rumenita, apa si pasta de rosii.
Cand morcovul a fost fiert pe jumatate am adaugat si fasolea boabe fiarta. --- la nevoie se mai poate adauga putina apa --- 
La final am adaugat sare si piper dupa gust si patrunjelul verde tocat.

O bunatate de chili nu alta! O mancare aromata si picanta! ... musai de incercat!

DSC_050012

Chili con carne se poate pregati si cu carne de porc macinata sau mix cu carne de vita, uneori eu mai adaug si carne de carnati proaspeti. Carnea pentru chili poate fi tocata sau taiata cubulete maruntele. Morcovul il adaug pentru dulceata s-a naturala, dar si pentru ca mi-l place in combinatia cu fasolea rosie boabe. 

DSC_049312DSC_043912

23 de comentarii:

  1. Super gustoasa mancarica asta! Si noua ne place muuuult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, mega delicios! Trebuie sa fac si eu ca n-am incercat pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. abia astept sa vad o reteta de chili con carne pe blogul tau :*

      Ștergere
  3. Andreea numai prospetime la tine-n bucatarie!Chili arata de milioane!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant , toate ingredientele folosite imi plac , musai de incercat .
    Wk frumos !

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta salvata! Chiar merita incercata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur Cristina:) sa stii ca merita! o pregatesc de ani de zile si inca mai experimentez.

      Ștergere
  6. Un chili praticamente perfetto! Bella la foto :D

    RăspundețiȘtergere
  7. O bunatate,super si pozele!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Superbe poze ai facut si reteta asta ne place mult!
    Construiesc de zor la noul meu blogroll si dac esti draguta te-as ruga sa modifici adresa mea-www.teobucatar.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca-ti place Teo,
      am sa rezolv acum probl cu adresa :*

      Ștergere
  9. Desi nu am facut niciodata (inca :P), imi place foarte mult aceasta mancare!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere