Spaghetti integrale cu pesto de rucola


Imi place foarte mult rucola, o folosesc adesea in salate, dar si la paste! sau intr-un sandwish cu  branza. Eu si sotul meu suntem mari consumatori de pesto ... mama e de vina! ea m-a invatat sa fac pesto! Prietenii mei sunt si ei fani pesto, vreo doi stramba din nas ... si totusi nu lasa nimic in farfurie.
Imi place atat de mult pesto de rucola incat era musai sa va impartasesc si voua reteta.

Ingrediente pesto:
100 grame rucola
2 catei de usturoi
50-75  grame  alune de padure
4 linguri parmezan ras
aproximativ 100 ml ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
sare

Rucola, usturoiul, alunele, parmezanul le-am mixat impreuna in blender. Uleiul l-am adaugat treptat. Am mixat ingredientele pana ce am obtinut o pasta cremoasa(nu e nevoie de mai mult de 3-4 reprize a cate maxim 5 secunde). Am adaugat pastei sucul de lamaie si sare, dupa gust. 
Pasta(pesto) de rucola se poate pastra intr-un borcanel/ cutiuta bine inchisa ermetic pana la 3 zile si pentru ca pesto sa-si pastreze gustul si culoare se toarna putin ulei deasupra, cat sa formeze un strat de vreo 3 mm. 
Acest pesto se poate consuma pe paine prajita sau crackers simpli/integrali sau cu paste. 


DSC_0011113


Spaghetti integrale cu pesto de rucola

Ingrediente:
(4 portii)
320-400 grame spaghetti integrale
pesto de rucola
3-4 linguri rucola tocata( sau rupte cu mana)
parmezan ras
sare, piper

Se fierb pastele al-dente si se scurs de apa in care au fiert. 
Pastele se amesteca cu pesto de rucola si frunzele de rucola tocate. Se asezoneaza dupa gust cu putina sare (desi nu cred ca mai e nevoie, are branza destula sare) si piper. Pastele se servesc imediat garnisite cu parmezan ras.

___________________________-
si cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romaniei, editia martie 2012. Gazda din aceasta luna este Cristina de la Cristin@'s Blog - Arome si Culori.  
Temele propuse:  pastele si frisca.

18 comentarii:

  1. Am si venit!:)PasteIe sunt favoriteIe meIe:)
    Pupici si sa te faci bine cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merci Mihaela, incerc sa ma fac cat mai repede bine! e vina mea. caci de 2 luni eram mai ok, dar nu m-a dus mintea mai mult sa nu ridic o cutie grea:(. am scris postarea intre 2-3 plimbari prin casa ---era musai sa o scriu, sa fac ceva! sa nu tot vegetez).
      te pup

      Ștergere
  2. Nici eu nu dau inpoi de la o portie. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super ti-au iesit! Si mie imi place rucola, insa de multe ori am gasit-o nu foarte proaspata si era usor amaruie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucr ca-ti place :) . Rucola e usor amaruie. nici eu nu gasesc mereu proaspata, de aceea cumpar poate odata la luna

      Ștergere
  4. Multumesc pentru retetã, e totul delicios:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt pe placul fetei mele pastele tale.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh! pe cine am nimerit! ma bucur ca-i plac :)
      va pup pe amandoua

      Ștergere
  6. cat de bine arata!!!! Vreau si eu o portie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. sa vezi ce deliciu e pesto-ul acesta intins pe paine rumenita

      Ștergere
  8. Andreea, inteleg, ca esti bolnavioara. Insanatosire grabnica !!!
    Rucola am in gradina si o folosesc si eu la pesto si in general, o cam amestec cu spanacul. O sa incerc si reteta ta. La sosurile verzi am o salbiciune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Dani, sunt in investigatii, sa vedem ce iese!

      ce idee geniala, spanac+rucola!
      si eu am slabiciune pt sosurile verzi. oricum si medicii recomanda consumul de legume verzi ;)

      Ștergere
  9. Si mie imi place rucola. Pastele arataminunat! Mmmmm - yummi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc frumos Fab Chef! multumesc si de vizita!

      Ștergere