Kuchen de cirese



Ingrediente:
240 grame faina
1/2 plic de praf de copt
un praf de sare
60 grame unt
250 grame cirese fara samburi
1/2 lingurita de nucsoara rasa
220 grame de zahar
2 galbenusuri
120 grame iaurt
1 lingurita de amidon de porumb


Mod de preparare:
Am amestecat faina cu praful de copt, sarea si 2 linguri de zahar. Am adaugat untul, tinut la temperatura camerei si am amestecat bine, pana ce compozitia a fost redusa la boabe marunte. 
Compozitia uscata se va intinde uniform cu mainile intr-o tava rotunde de 20 cm in diametru, avand grija sa fac si o bordura de 1,5 cm inaltime. Am asezat apoi in tava, peste aluatul uscat, ciresele scurse bine, sucul ramas l-am pastrat. Am presarat deasupra cireselor praful de nucsoara si mai apoi am presarat in strat uniform zaharul ramas.


Am dat tava la cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 210 grade Celsius.
Dupa cele 15 minute am turnat deasupra fructelor din tava iaurtul amestecat cu 2 galbenuse, o lingurita de amidon de porumb si sucul ramasa de la cirese. Am dat din nou tava la cuptor pentru inca 30 de minute.
Tortul se serveste cald sau rece.



Tortul acesta de cirese ne-a dat pe spate, mai bine zis pe iubitul meu l-a dat pe spate, el nu este un fan al dulciurilor, dar de data aceasta s-a declarat invins ... Faptul ca el a devorat aproape o tava de tort ... pentru mine a fost o mare bucurie ca i-a placut asa de mult ... insa cat pe aci sa ratez sa va prezint macar o felie ... noroc ca am reusit sa salvez inainte una ... altfel as fi ramas sa va prezint doar imaginea de mai jos .... care pe mine ma distreaza la maxim! si va ramane amintirea unui kuchen reusit!


Sursa: Dolci e Torte, de Luigi e Olga Tarentini Troiani

________________________________________________________________

Cu aceasta reteta particip la provocarea  Dulce Romanie a lunii Iunie, gazduit de Antonina S.. Super alegerea Antoninei, ciresele sunt foarte bune si merg foarte bine atat in preparate dulci cat si in cele mai putin dulci!

4 comentarii:

  1. Superb arata!!! o reteta foarte frumoasa si aromata!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc frumos Alina :), daaa aromata pe masura cu o culoare superba, vie!

    RăspundețiȘtergere
  3. O tarta absolut delicioasa! iar prezentarea minunata! multumesc Andreea pentru participare ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos Antonina! ... din pacate nu am un aparat bun ... dar ma descurc si asa! :* back

    RăspundețiȘtergere