Cotlet de porc in sos de cirese





Ceafa de porc pe gratar inecata in sos de cirese… un deliciu, un preparat  special,  care se pregateste foarte rapid si pe deasupra si foarte gustos …acum hai sa nu luam in seama si caloriile, caci oricum nu conteaza ..sanatosi sa fim ... atata timp cat mancam cu masura!

Asadar pentru 4 portii am avut nevoie de 4 felii de cotlet de porc, 350 grame de cirese fara samburi, 500 ml vin rosu dulce-parfumat, o jumatate de ceasca de otet, 1 lingura boabe de mustar, 1 frunza de dafin, 1 lingura de zahar, sare, 10 boabe de piper si o lingura de amidon.
Ciresele cu vinul, otetul si lingura de zahar le-am pus la fiert pe un foc mic. Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat  frunza de dafin si boabele de mustar si piper. 
Cat timp sosul fierbea, am pus la incins tigaia gratar si am prajit bine pe ambele parti cotletele. Am luat carnea de pe gratar si am presarat pe ea putina sare gronjuroasa.
Cand  sosul a scazut o treime am adaugat amidonul, amestecat initial bine cu 1 lingura de apa,  apoi cu putin sos fierbinte. Am mestecat bine cu lingura de lemn si am lasat sa dea cateva clocote, mai apoi am asezat in sos gratarele de porc si am lasat sa mai fiarba 2 minute.
Sosul m-a dat gata cu gustul lui dulce-acrisor ... care a mers de minune cu gratarul de porc!



Sursa: In cucina Subito Pronto, N.7 Luglio 2007 (revista lunara italiana)
mangiarebene.com (site culinar italian)

4 comentarii:

  1. Asta e minunata rau !! combinatia e de zile mari.. o ador !

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonina ... DAAA ... si sosul merge si cu carne de manzat, vita, vitel!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa sosul de cirese puteam sa jur ca esti din Banat sau Ardeal si am avut dreptate. Frumos blog, week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sara :)) mi-ai adus un zambet mare pe buze ... da banatanca mi-s :)) cu mama ardeleanca ..iti dai seama ce combinatiune :))

    multumesc frumos, un week-end placut si tie :)

    RăspundețiȘtergere