Cartofi cu sos de busuioc


Ingrediente:
600 grame cartofi 
a mana frunze de busuioc
cateva frunze de menta
2 bucati de ansoa
1 lingura de capere
5 linguri de ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
sare
boabe de piper

Cartofii bine spalati si curatati de pamant, i-am frecat cu sare pentru a indeparta coaja fina. Cartofii,  taiati in 2-4 parti ( sa fie cat de cat de marime egala pentru a se fierbe in acelasi timp) i-am la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert i-am scurg de apa si se lasa deoparte, intr-un vas bine acoperit si invelit intr-un prosop de bucatarie pentru ai pastra calzi.
In blender am pus frunzele de busuioc, menta, bucatiile de ansoa bine scurse de ulei, sucul proaspat stos de lamaie, uleiul de masline si cateva boabe de piper. Am mixat, la viteza cea mai mica cam 1 minut( cu pauze dese ca sa nu se oxideze busuiocul), cat sa obtin un sos gros. Am adaugat la urma si caperele si am mai mixat cateva secunde.
Cartofii i-am servit pe farfurii incalzite, iar sosul de busuioc l-am turnat pe deasupra si am presat putin piper proaspat macinat  ... un deliciu mediteraneean!


Sursa: Dieta Mediteraneeana. Plante aromatice,legume,fructe de Myrsini Lambraki

5 comentarii:

  1. ce faini si aromati..o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, Alice!
    O zi frumoasa si tie iti doresc!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  3. E o bucatareasa foarte cunoscuta doamna Myrsini. Si, fiind de neam cretan, foloseste multe verdeturi si mirodenii, lucru foarte sanatos. Reteta asta, n-o stiam. O sa o incerc, sigur.
    Asta ce am observat in Italia, anul asta, la Genova, unde e patria macaroanelor cu pesto, e, ca italienii amesteca inainte de servire un cartof fiers si zdrobit in pesto. Are un gust minunat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sosul e interesant... eu o sa pun cateva bucatele de branza sarata stropite cu putin sos de soia

    RăspundețiȘtergere
  5. Dani, da asa este, se poate adauga si un cartof zdrobit (mama mai face asa)!

    Sebastian, propunerea ta suna altfel ... incerca si spune-ne si noua :)

    RăspundețiȘtergere