Dulceata de nuci verzi


Ingrediente:
140 nuci tinere
700 grame zahar
4 pahare apa
1 baton de vanilie
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:
Am ales nuci cat mai tinere. Am curatat de coaja verde, si pe masura ce curatam nucile le asezam in vasul emailat, umplut pana la jumatate cu apa rece. Am oparit nucile cu apa clocotita si am lasat sa stea in apa 10 minute, am repetat operatiunea de 4 ori. Am tinut apoi nucile in apa rece, schimband de 4 ori apa si tinundu-le tot cate 10 minute. Am lasat sa se scurga bine nucile.
Am pus zaharul sa fiarba in cele 4 pahare de apa, la un foc iute....astfel nu se roseste ci se face un sirop de culoare aurie. Dupa ce am indepartat spuma de pe sirop am adaugat batonul de vanilie.
Cand siropul s-a legat am adaugat nucile. Am lasat sa fiarba pana ce dulceata s-a legat si am adaugat si zeama de lamaie. Am lasat sa mai dea cateva clocote si am tras oala de foc. Am turnat dulceata intr-un vas curat si uscat. Am acoperit vasul cu un stergar umed. Cand dulceata s-a racorit am turnat dulceata in borcane.
Nu a iesit multa dulceata, doar 2 borcanele...
Chiar daca realizarea ei a cerut multa migala si rabdare, a meritat, caci rezultatul a fost peste asteptari ... o dulceata cu un gust si o aroma unica ... 


O delicatese!

3 comentarii:

  1. Mammmaaaa ce bunatate.Imi aduce aminte de copilarie....

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaiiii din asta facea bunica mea...doamne de cind nu am mai mincat asa ceva...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Haplea, Alice
    va multumesc frumos :) dar e foarte buna....si abia astept sa o combin cu iaurt sau branza dulce :D...pentru un mic dejun regeste ;)

    RăspundețiȘtergere