Parada lunii MAI - Provocarea "Dulce Romanie"

Multumesc tuturor celor care si-au facut timp si au participat la provocarea lunii Mai. 
A fost o mare placere sa gazduiesc proiectul "Dulce Romanie", un proiect devenit deja o traditie printre multi bloggeri culinari.
Tema lunii mai a fost: retete cu spanac.

DSC_010011

Spanacul contine flavanoizi, vitamina K, vitamina C, vitamina A, beta-caroten, Mangeziu, Calciu, un continut mare de Fier. 
Unele dintre beneficiile spanacului sunt bine cunoscute, altele mai putin cunoscute. Beneficiile spanacului: antiinflamator, anticancerigen, protectie cardiovasculara, gastrointestinala, stimularea creierului, energizant, protectie impotriva afectiunilor oftalmologice si mentinerea astenia de primavara sub control (printr-un consum regulat de spanac). (sursa : retete culinare)

Provocarea "Dulce Romanie" va fi gazduita in luna Iunie de catre Andreea Craciun - Andie's Veggies (pe data de 1 iunie Andie va lansa provocarea).

Parada lunii Mai
- Retete cu spanac -

1.Ramona Pintea - Piri Piri e Canela



 2. Cristina Brejan - Cristin@'s blog - Arome si culori
Spanakopita (Placinta cu spanac)



3. Alexandra Constantinesc - menta &rozmarin



4. Brindusa Scheaua - Cooking with my soul



5. Iulian Dobrea - Delicatesa culinara





6. Alexandrina - Xandrinne si ale ei ispravi culinare



7. Mimmi & Laura - Bucate pe alese








8. Andreea Craciun - Andie's Veggies



9. Micky Apostu - Pasiunile Mihaelei 



10. Furnicuta boscodina -Furnicuta boscodina



11. Adela Zilahi - Ceva bun - ceva dulce





12. Mihaela Simiuc - Dulciuri fel de fel



13. Cristina- Diva in bucatarie


13.2. Budinca de clatite cu spanac


 13.3. Omleta cu spanac



14. Laura - Casuta Laurei



15. Simona - Sim0naWorld
Omleta cu spanac si branza



16. Mihaela - De prin lume adunate...
Salata de spanac si capsuni



17. Alina Mocanu - Alice Kitchenette
Pizza cu spanac si ou



18. Carmen Negoescu - Bucataria Furnicutilor
Spanakopita


19. Cosmin Ordean Boc - Simplu si bun
Lasagna cu sparanghel



20. Andreea-Elena C. - Toata ziua in bucatarie
20.1. Salata verde cu cas proaspat de vaca

DSC_025913


DSC_014011

DSC_020112

20.4. Supa de verdeturi

DSC_030812

20.5. Spaghetti integrale cu spanac si ciuperci

DSC_0015111

DSC_0131111



Nu uitati maine, 1 iunie, Andie va lansa provocarea lunii IUNIE!

Palak ki Dal - Dal cu spanac

Dal cu spanac e o macancare cremoasa din linte rosie decorticata si frunze tinere si proaspete de spanac.
Mancarea aceasta cu linte si spanac mi-a placut foarte mult, ideala pentru vegetarianul de ocazie din mine, indragostitul de mancaturi exotice si picante ... bineinteles indiene!
Acum mai bine de o luna mi-a achizitionat o noua carte de bucate, India - The Cookbook - pretioasa mea! Din cartea de bucate am pregatit reteta de dal cu spanac, nu chiar intocmai caci nu am avut coriandru proaspat ci doar seminte de coriandru si patrunjel verde. 
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie din luna mai. Gadza provocarii din aceasta luna sunt eu si tema aleasa/ propusa de mine :  retete cu spanac.

DSC_0131111

PALAK KI DAL

Ingrediente:
(2 portii)
125 grame linte rosie decorticata* (se gaseste in magazinele Enigma, pe vegis.ro)
400 ml apa
1/8 lingurita praf curcuma(turmeric)
sare, piper
2 linguri ghee vegetal (favoritul meu)
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
4 catei micuti de usturoi(2 catei mari)
1/2 lingurita seminte coriandru 
2 ardei iuti micuti uscati zdrobiti (sau daca aveti 2 ardeti iuti verzi proaspeti, taiati in doua)
125 grame spanac tanar (merge si cu spanac cu frunza mare, caz in care frunza se rupe in fasii)
cateva frunze proaspat de patrunjel - optional
sucul de 1/2 lamaie (merge inlocuit cu 2/3 lingura otet de mere)

1 lingura ghee vegetal (sau ulei vegetal)
2 ardei iuti micuti uscati zdrobiti sau 1/2 lingurita piri-piri
(am folosit piri-piri primit cadau de la Ramona - Piri Piri e Canela)
1/3 lingurita seminte de mustar alb
1/3 lingurita seminte chimion (cumin)
2-3 catei micuti de usturoi taiati felii subtiri
4-5 frunze de curry

* lintea rosie decorticata prin fierbere devine galbena

Am fiert lintea (spalata in prealabil bine) in circa 400 ml(am fiert lintea fara a asezsa pe oala un capac, insa daca asezam un capac, imi trebuiau 250-300 ml apa rece, iar daca foloseam apa fiarta imi trebuiau vreo 250 ml - in orice caz se verifica in timpul fierberii cantitatea de apa, si daca aceasta a scazut mult prea mult si lintea inca nu e fiarta se mai completeaza cu cat e necesar ) apa cu praful de curcuma.
Pana ce lintea s-a fiert am pregatit restul ingredientelor, spanacul l-a spalat bine si l-am lasat la uscat.
Lintea fiarta am asezonat-o cu putin piper si sare, am acoperit-o cu un capac.
Intr-o tigaie incapatoare am pus la incins 2 linguri de ghee. In ulei incins am prajit pentru circa 1 minut ghimbirul ras, catei de usturoi curatati si zdrobiti, cei 2 ardeii iuti si semintele de coriandru zdrobite. Am adaugat spanacul (spalat si uscat). Am acoperit cu un capac pentru cateva secunde, am ridicat capacul si am amestecat cu lingura. Dupa aproape un minut, timp care spanacul s-a inmuiat am turnat peste lintea fiarta cu tot cu zeama in care a fiert. Am amestecat bine cu lingura. Am turnat sucul de la jumatatea de lamaie, am adaugat frunzele de patrunjel(ce bine ar fi mers cateva frunze de coriandru) am amestecat bine si am tras tigaia de pe foc.
Intr-o alta tigaie am rumenit in putin ghee semintele de mustar, chimion, si cateva frunze de curry (frunze uscate). Peste semintele rumenite am aruncat catei de usturoi tocati si putin praf de piri-piri. Am mai lasat cateva secunde, cat usturoiul sa se rumenasca usor si am turnat amestecul prajit peste dal. --- amestecul prajit de condimente, frunze de curry si usturoi tempereaza aroma dalulul. Dalul, fara amestecul picant nu ar mai fi fost gustos! ---

dal_spanac

Cu lingura de lemn am amestecat in dal . Am asezat tigaia cu dal pe foc si am acoperit-o cu un capac. Dupa 1-2 minute am oprit focul, am indepartat capacul de pe tigaie si am servit dalul.
Dalul a fost nemaipomenit de bun! o portie am servit-o imediat, iar cea de a doua portie am pastrat-o pentru mai tarziu, cand parca gustul a fost si mai bun, cei drept, mancarurile indiene sunt mai bune a doua zi.
Daca va place spanacul, lintea si mancarurile condimentate din belsug cu siguranta va va placea si acest dal. Nu e tocmai cea mai aratoasa mancare dar e o mancara sanatoasa si gustul ei e nemaipomenit!

DSC_0133111


Maine va astept la parada lunii mai!

Luna verde - Spaghetti integrale cu spanac si ciuperci

DSC_0007111

Mie si mamei mele ne plac foarte mult pastele fainoase. Noi folosim paste facute in casa sau cumparate, dar de cea mai buna calitate . 
Luna aceasta a fost o luna verde pentru mine, aproape zilnic am pregatit ceva cu spanac, supe, sosuri, salate sau paste cu spanac. Imi place spanacul in combinatie cu usturoi, nucsoara, smantana, lapte, iaurt, branza de capra, oua si ciuperci.
Astazi a venit randul unei alte retete cu spanac, si anume paste integrale cu spanac, ciuperci si feta de capra ( preparatel din lapte de capra sunt cele mai sanatoase si cele care-mi plac cel mai si cel mai mult). 

DSC_0015111


Ingrediente:
(2 portii)
140-150 grame spaghetti integrale
150 grame spanac proaspat (dupa plac, mai mult sau mai putin)
7 ciuperci medii (aproximativ 150 grame)
branza feta de capra (vreo 60-70 grame, sau atat cat se doreste, dupa gust si plac)
sare, piper, nucsoara proaspat rasa
1 ceapa alba medie/ 2 cepe micute
4 catei de usturoi
ulei de masline

Am pregatit toate ingredientele (am curatat ceapa si usturoiul, am spalat spanacul si  ciupercile - ciupercile se trec pe sub jetul de apa!).
Am pus pe foc o oala cu apa pentru fiert pastele. 
Ciupercile le-am taiat feliute, ceapa am tocat-o fin (merge si pestisori), spanacul l-am rupt bucatele.
Cand apa a inceput a da in clocot am adaugat un praf de sare si dupa 1-2 minute am aruncat in apa clocotita pastele. Pastele au avut un timp de fierbere de 8 minute, eu le-am scurs cu un minut mai repede (intotdeauna le tin mai putin decat e scris pe ambalaj), pentru ca pastele se consuma al-dente (si mai sanatos si mai gustos).
Pana ce pastele s-au fiert am pregatit legumele.
Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins cateva linguri de ulei de masline. In uleiul incins am aruncat catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului, dupa 30 de secunde-1 minut cand usturoiul a capatat o culoare aurie (nu maro- caci atunci ne-am lins pe bot de paste frumos parfumate) am aruncat in tigaie si ceapa tocata fin, am amestecat cu o lingura de lemn de cateva ori si cand ceapa s-a calit nitel am adaugat feliutele de ciuperci. Am acoperit tigaia cu un capac pentru 2-3 minute apoi l-am indepartat. Dupa alte 2-3 minute am adaugat spanacul si am amestecat.
Pastele fierte le-am scurs si le-am pus peste legumele din tigaie, am presarat putina sare, piper si un praf de nucsoara si am amestecat bine. Daca pastele cu legume par uscate se toarna cateva linguri din apa in care au fiert pastele. (intotdeauna e bine sa ai la indemana 1 cana din apa in care au fiert pastele)
Peste paste cu spanac si ciuperci am sfaramat putina feta si le-am servit imediat ( si la cat de bune  recunosc, cu rusine, ca le-am servit direct din tigaie).
Pastele cu ciuperci si branza feta mi-au placut foarte mult. Nucsoara presarata a adus un plus aromei, branza sarata m-a dus cu gandul la pastele simple cu telemea si ceapa calita pregatite de mama in copilarie. 

DSC_00068111

Uneori, spanacul cu ciuperci il servim ca atare fara a-l combina cu paste fainoase, caci sotul meu nu se impaca prea bine cu pastele (dar nu stiu cum se face ca lasagna nu refuza niciodata!) 
Pentru mancarea de spanac cu ciuperci folosesc vreo 500 grame de spanac, ciuperci circa 200 de grame(dar au fost dati cand am pus si mai multe), 4-6 catei de usturoi, 1 ceapa (merge si fara ceapa) si parmezan sau branza sarata (de care o fi, telemea de capra, vaca, oaie sau amestec), sare, piper, nucsoara.   (nu prea cantaresc eu ingredientele, pun dupa ochi)
Spanacul il oparesc pentru 1 minut in apa cu putin sare, apoi il las sa se scurga. 
Ciupercile le tai feliute (e tare fain cand gasesti ciuperci proaspete si marunte - ideale pentru sosuri, cele mari mi le plac umplute cu branza feta, ceapa verde si putina paprika iute coapte in cuptor sau pe gratar). 
Usturoiul il zdrobesc cu latul cutitului si ceapa o tai pestisori. 
Intr-o tigaie pun putin ulei la incins. In uleiul incins  calesc usturoiul si ceapa, apoi adaug ciupercile. Dupa 5-6 minute, peste ciupercile calite pun spanacul scurs si tocat mare ( spanacul il toc marunt doar cand pregatesc sos). Adaug sare, piper dupa gust si un praf de nucsoara. La final presar branza dupa plac. 
Mancarea o servesc cu paine rumenita(sotului meu ii pregatesc uneori si cate un pireu de cartofi).
Mancarea poate fi si baza unei placinte, daca se mai adauga oua, smantana sau lapte si chiar si piept de pui maruntit (care se gateste prin fierbere sau pe gratar).

Luna aceasta a fost o luna verde, spanac si iar spanac - adica sanatate curata pe paine! Spanacul proaspat mi-a oferit multe vitamine si minerale ideale pentru ca motorul trupului meu sa functionez in parametrii normali!

______________________
Cu aceasta reteta ma inscriu la provocarea Dulce Romanie, mai 2012 gazduita de mine, Andree-Elena - Toata ziua in bucatarie. Propunea mea pentru luna mai: retete cu SPANAC.

Budinca de dovlecel cu branza emmentaler si oua

Dovleacul si dovlecelul sunt printre legumele mele preferate. Cat e vara si toamna de lunga la noi in familie odata pe saptamana se gateste cu dovlecel, iar dovleacul din moment ce a fost cules si pana tarziu in primavara il folosim la placinte, supe sau risotto (cel mai bun risotto e cel cu dovleac).
Acum o saptamana am fost la piata sa iau verdeturi si legume. De la piata am plecat incarcata cu cate putin din ce mi-a si permis buzunarul, dar mai mult verdeturi de sezon, cu exceptia capsunilor si a unui dovlecel de sera. 
Dovlecelul  s-a dovedit a fi foarte bun, caci din el am pregatit ceva bun pentru prietena mea, Adina Su., o budinca de dovlecel, branza si oua. Initial am vrut sa pregatesc o parmigiana, dar am ajuns sa pregatesc o budinca ( sarata), caci am folosit si lapte si amidon, iar mozzarella am inlocuit-o cu emmentaler.
Noua ne-a placut foarte mult.

DSC_0001112

Ingrediente:
1 dovlecel (sa fi avut in jur a 350 de grame)
150-170 grame emmentaler
4 oua mari ( 5 oua medii)
1 cana de lapte gras
3 linguri amidon
1 1/2 lingurita pesto de busuioc (congelat din toamna)
4 linguri bune de parmezan ras
sare, piper
unt, pentru uns vasul de sticla

+  vas copt la cuptor: vas din sticla termorezistent, 19 x19 cm.

Dovlecelul l-am taiat rondele subtiri. Rondelele le-am presarat cu putina sare.
(Rondelele le-am taiat subtiri de pana in 2 mm)
Branza emmentaler am taiat-o fasii subtiri.
Intr-un vas am batut ouale cu putina sare. Treptat am adaugat peste ouale batute laptele. Amidonul l-am incorparat treptat. La final am adaugat pesto-ul, un praf de piper si 3 linguri de parmezan ras.
Vasul de sticla l-am uns bine cu unt. 
Am turnat putin din amestecul de oua si lapte (2 linguri) pe fundul vasului, apoi am asezat un strat de rondele de dovleac, 1-2 fasii de emmentaler rupte bucatele, 2-3 linguri din amestecul lichid si am asezat un nou strat de rondele. Am repetat operatiunea pana la ultimul strat de rondele de dovlecel, peste care am turnat amestecul lichid ramas, am asezat 2 fasii subtiri de emmentaler si am presarat parmezanul ramas.
Am dat budinca la cuptor pentru circa 45 de minute la un foc potrivit.
Budinca coapta am servit-o imediat dupa ce am scos-o din cuptor.

DSC_0006112

Reteta este pentru Adina, sora si mama ei ... pentru voi toti.

Supa de verdeturi

DSC_030812


V-ati prins deja ca imi place spanacul, nu stiu ce am cu el, dar aroma, culoarea, textura imi plac la nebunie, dar nu doar mie ci si sotului meu care imi cere mereu sa-i pregatesc spanakopitas sau placinte fripte cu spanac, dar si sosul e la loc de cinste alaturi de 1-2 ochiuri tari de oua. Mie imi plac foarte mult supele. Primavara consumam des supe cu si de verdeturi.

Ingrediente:
250-300 grame verdeturi: spanac, salata creata, leurda
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
2 morcovi tineri
2 fire de leustean
patrunjel verde tocat
4 cani de apa
1 lingura smantana
ulei de masline/unt
sare, piper alb

Am tocat rondele partea alba a firelor de ceapa si usturoi (cozile le-am adaugat supei la final cu restul verdeturilor) si le-am calit in putin ulei de masline. Peste ceapa si usturoiul calit am turnat apa. Cand apa a da in clocot am adaugat morcovii taiat rondele si 2 fire de leustean. Cand morcovii s-au fiert am adaugat supei sare si piper, dupa gust, si  verdeturile tocate ( sau rupte bucatele cu manutele tele) , am amestecat cu lingura de lemn si dupa circa 1 minut am oprit focul.
Am lasat supa sa se odihneasca cateva minute si am adaugat smantana dreasa cu putina zama (din supa).
--- in unele dati cand nu vreau sa calesc ceapa si usturoiul, pun apa la fiert intr-o oala incapatoare si cand incepe a da in clocot arunc in ea morcovii, ceapa si usturoiul verde ---
Cum o consum? iau frumos o felie de paine si o rup bucatele ... bucatelele de paine le arunc in supa calda, dulce aromata, si frumos cu lingura de lemn ma servesc! ...
______________________
Cu aceasta reteta ma inscriu la provocarea Dulce Romanie, mai 2012 gazduita de mine, Andree-Elena - Toata ziua in bucatarie. Propunea mea pentru luna mai: retete cu SPANAC.

Supa de spanac cu smantana

DSC_020112

Ingrediente:
200 grame frunze de spanac
1-2 fire ceapa verde
1-2 fire usturoi verde
1 frunza leustean
3 cani de apa
3 linguri smantana grasa
sare, piper
ulei de masline sau unt

Spanacul, ceapa si usturoiul le-am curatat si spalat bine (aveau putin pamant, ca doar din gradina au fost adunate). Spanacul l-am lasat la zvantat. Ceapa si usturoiul le-am taiat rondele. Apa am pus-o la fiert.
Am asezat o oala pe foc mediu si am incins in ea 1 lingura de ulei (sau 1 lingura buna de unt). In uleiul incins am calit rondelele de ceapa si usturoi verde pentru jumatate de minut - un minut. Peste ceapa si usturoiul usor calite am turnat apa fierbinte. Am adaugat frunza de leustean (frunza care da un gust nemaipomenit supelor de verdeturi si chiar a celor de verdeturi cu carne), sare gronjuroasa si piper alb macinat, dupa gust. 
Am lasat zama sa fiarba 5-7 minute si am aruncat in supa frunzele de spanac rupte bucatele, am acoperit oala cu un capac si am oprit focul. Cand supa s-a mai racit am turnat in ea smantana amestecat in prealabil cu un polonic de zama (ca nu se branzeasca smantana atunci cand o adaugam in zama fierbinte).
Supa aceasta merge perfect cu paine proaspat coapta.

O supa simpla, banal de simpla. 
Imi plac mancarurile simple, rapide si gustoase! 

______________________
Cu aceasta reteta ma inscriu la provocarea Dulce Romanie, mai 2012 gazduita de mine, Andree-Elena - Toata ziua in bucatarie. Propunea mea pentru luna mai: retete cu SPANAC.

Oua jumari cu spanac

DSC_014011

Ador spanacul! si combinatia spanac+oua e preferata mea!
Ouale facute jumari si cu spanac tanar e o combinatie care-mi place pentru micul dejun, dar recunosc ca mi-a placut si la pranz!

Ingrediente:
(1-2 portii)
3 oua proaspete de gaina
1-2 maini de spanac tanar
sare, piper
nucsoara (imi place in combinatia cu spanac)
unt

Am spalat spanacul, l-am lasat sa se zvante apoi le-am taiat fasii (sau se lasa intreg, daca frunzele sunt micute).
Ouale le-am batut (nu foarte bine, caci imi place ca jumarile din oua sa mai aibe ici colo putin albus copt) cu putina sare, piper si un praf de nucsoara(uneori presar nucsoara la final).
--- in ouale batute se poate adauga cascaval ras, parmezan sau o lingura de smantana  grasa ---
Am incins o lingura buna de unt in tigaie (dar am folosit in alte dati si ulei de masline sau de orez) apoi am aruncat in el spanacul. Dupa 1-2 minute am turnat peste ouale batute, am lasat cateva secunde, cat pe margine s-au copt usor si am mestecat ( daca se vrea o omleta/frittata, se reduce focul aragazului se acopera cu un capac si se lasa sa se coaca - cel putin asa fac eu - sau se da tigaia la cuptor). Am mestecat ocazional pana cand jumarile s-au copt ( au capatat consistenta dorita - daca bateam ouale bine bine si adaugam si smantana ieseau mai pufoase).

Cui ii place ceapa poate adauga si ceapa alba la jumari ( se taie ceapa pestisori, se caleste in untul incins s-apoi se adauga spanacul). 
E sezonul verde si cred ca ar merge si ceapa sau usturoi verde la jumarile aceastea.

DSC_014211


Mie una imi plac retetele simple si gustoase!
______________________
Cu aceasta reteta ma inscriu la provocarea Dulce Romanie, mai 2012 gazduita de mine, Andree-Elena - Toata ziua in bucatarie. Propunea mea pentru luna mai: retete cu SPANAC.

Broccoli si rosii cherry la cuptor


Ce faci, cand iti e foame, e tarziu si mai ai si putin timp la dispozitie .... a! si sa nu uit mai ti sa ai si o silueta de invidiat sau iti doresti una de invidiat ... va spun ce am facut eu: broccoli si rosii la cuptor.

DSC_0022111

Ingrediente:
broccoli proaspat
rosii mici -cherry
parmezan proaspat ras
sare, piper, oregano

Broccoli l-am spalat apoi l-am rupt in mici buchetele. Rosiile le-am spalat, sters bine de apa si apoi le-am taiat in doua. In vase de ceramica individuale am asezat broccoli, si cateva jumatati de rosii, am presarat pe deasupra sare si piper dupa gust si pentru un plus de aroma am presarat si oregano. Pentru ca ne place cam orice fel de branza, am ras pe deasupra putin parmezan. Am dat vasele la cuptor. Dupa 15 minute cand broccoli a fost copt am scos vasele din cuptor si am servit imediat. (daca broccoli in 15 minute s-a copt se mai tin vasele la cuptor cat e nevoie, 5- 7 minute).
Broccoli cu parmezan = o combinatie geniala ... incercati sa fierbeti broccoli pe aburi, iar dupa ce s-a fiert (5-8 minute ii sunt suficiente - eu doar pe aburi fierb broccoli) stropiti-l cu putina zeama de lamaie si presarati parmezan pe deasupra  ... si o sa vedeti cat e de delicios! 
Imi place broccoli la nebunie, si cu orice ocazie in folosesc in preparatelele pentru masa de pranza, cina si chiar si mic-dejun ... dar eu il consum si crud. Broccoli am mai folosit la supa cu orez si cimbrusupa crema, omleta si chiar la pastele cu ton (eu folosesc si legume congelate din comert, mai rar, dar folosesc atunci cand nu mai am eu in congelator si nu am cum ajunge la piata). Broccoli merge folosit in multe preparate, supa de pui cu broccoli, la paste umplute sau neumplute, gratinat la cuptor, cu sos de branza cheddar ... si multe altele.


Reteta aceasta simpla cu rosii la cuptor o am de la mama, iar mama o citise mai demult intr-o revista culinara, Diabete Oggi Cucina n.4, 2010

Salata verde cu cas proaspat de vaca

DSC_025913

Ingrediente:
salata verde creata
rucola
spanac mic
leurda
ceapa verde
usturoi verde
cas dulce din lapte de vaca*
cateva alune de padure
ulei de dovleac - prefaratul meu
otet de mere/balsamic
putina miere de salcam
sare, piper (eu mai adaugat putin condiment pentru salate, ce si la cumparat sotul meu din Italia)
* am folosit cas facut in casa de prietena soacrei mele, dna Sofica

Am spalat salata, rucola, spanacul si leurda. Ceapa si usturoiul le-am spalat, curatat si taiat rondele.
Casul l-am taiat cubulete (ce bun a mai fost, o saptamana am savurat la el)
Alunele le-am prajit un tigaie, fara ulei.
Intr-un bol am pus salata creata rupta bucatele, frunzele fragede de spanac, rucola, ceapa, ustuoiul, alunele prajite si zdrobite si cubuletele de cas. Am amestecat usor toate ingredientele apoi am adaugat salatei si vinegreta facut din ulei de dovleac, putin otet de mere, miere, sare, piper si condimentul pentru salata.
O salata fara mare filozofie, buna, verde, proaspata si sanatoasa!
La salata aceasta ar merge si cateva crutoane de paine, ton bucatele, piept de pui facut pe gratar. 
______________________
Cu aceasta reteta ma inscriu la provocarea Dulce Romanie, mai 2012 gazduita de mine, Andree-Elena - Toata ziua in bucatarie. Propunea mea pentru luna mai: retete cu SPANAC.