Imi place foarte mult rucola, o folosesc adesea in salate, dar si la paste! sau intr-un sandwish cu branza. Eu si sotul meu suntem mari consumatori de pesto ... mama e de vina! ea m-a invatat sa fac pesto! Prietenii mei sunt si ei fani pesto, vreo doi stramba din nas ... si totusi nu lasa nimic in farfurie.
Imi place atat de mult pesto de rucola incat era musai sa va impartasesc si voua reteta.
Ingrediente pesto:
100 grame rucola
2 catei de usturoi
50-75 grame alune de padure
4 linguri parmezan ras
aproximativ 100 ml ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
sare
Rucola, usturoiul, alunele, parmezanul le-am mixat impreuna in blender. Uleiul l-am adaugat treptat. Am mixat ingredientele pana ce am obtinut o pasta cremoasa(nu e nevoie de mai mult de 3-4 reprize a cate maxim 5 secunde). Am adaugat pastei sucul de lamaie si sare, dupa gust.
Pasta(pesto) de rucola se poate pastra intr-un borcanel/ cutiuta bine inchisa ermetic pana la 3 zile si pentru ca pesto sa-si pastreze gustul si culoare se toarna putin ulei deasupra, cat sa formeze un strat de vreo 3 mm.
Acest pesto se poate consuma pe paine prajita sau crackers simpli/integrali sau cu paste.
Spaghetti integrale cu pesto de rucola
Ingrediente:
(4 portii)
___________________________-
si cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romaniei, editia martie 2012. Gazda din aceasta luna este Cristina de la Cristin@'s Blog - Arome si Culori.
Temele propuse: pastele si frisca.
320-400 grame spaghetti integrale
pesto de rucola
3-4 linguri rucola tocata( sau rupte cu mana)
parmezan ras
sare, piper
Se fierb pastele al-dente si se scurs de apa in care au fiert.
Pastele se amesteca cu pesto de rucola si frunzele de rucola tocate. Se asezoneaza dupa gust cu putina sare (desi nu cred ca mai e nevoie, are branza destula sare) si piper. Pastele se servesc imediat garnisite cu parmezan ras.
Pastele se amesteca cu pesto de rucola si frunzele de rucola tocate. Se asezoneaza dupa gust cu putina sare (desi nu cred ca mai e nevoie, are branza destula sare) si piper. Pastele se servesc imediat garnisite cu parmezan ras.
___________________________-
si cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romaniei, editia martie 2012. Gazda din aceasta luna este Cristina de la Cristin@'s Blog - Arome si Culori.
Temele propuse: pastele si frisca.