150 grame boabe de naut
3 linguri pasta susan (tahini)
1-2 ardei rosii copti curatati
6-7 linguri de apa rece
1 lingurita paprika dulce/iute
1 lingurita chimion
2-3 catei de usturoi
1 lingura sumac
2 linguri suc proaspat de lamaie
sare
ulei de masline
1 lg patrunjel proaspat tocat
Nautul l-am pus la inmuiat in apa rece peste noapte, iar a doua zi l-am fiert pentru circa 1 ora. Nautul fiert l-am strecurat si l-am lasat sa se raceasca.
Pana ce nautul s-a raci, am macinat chimion, am curatat ardeii copti si usturoiul si am pregatit pasta de susan.
Pita cu za'aatar
Ingrediente: 300 grame faina de paine, vreo 165 ml apa, 4 grame drojdie uscata, 1/2 lingurita sare, putin zahar si 2 linguri ulei de masline.
Din ingrediente am framantat bine un aluat elastic pe care l-am lasat la dospit, intr-un loc cald si ferit de curenti, pana ce si-a dublat volumul.
Cu jumatate de ora inainte de a da a copt pitile am pornit cuptorul.
Aluatul dospit l-am impartit in parti 4 parti egale. Din fiecare parte am format o bila pe care am intins-o cu sucitorul intr-o foaie subtire. Fiecare foaie am uns-o cu putina apa si am presarat deasupra ei za'atar.
Ingrediente: 300 grame faina de paine, vreo 165 ml apa, 4 grame drojdie uscata, 1/2 lingurita sare, putin zahar si 2 linguri ulei de masline.
Din ingrediente am framantat bine un aluat elastic pe care l-am lasat la dospit, intr-un loc cald si ferit de curenti, pana ce si-a dublat volumul.
Cu jumatate de ora inainte de a da a copt pitile am pornit cuptorul.
Aluatul dospit l-am impartit in parti 4 parti egale. Din fiecare parte am format o bila pe care am intins-o cu sucitorul intr-o foaie subtire. Fiecare foaie am uns-o cu putina apa si am presarat deasupra ei za'atar.
Foaile de aluat le-am copt pe rand, pentru vreo 7 minute in cuptorul incins.