Ingrediente:
(pentru 4 portii)
1 kg piept de puio jumatate de lamaie
75 grame iaurt gras
3 linguri de smantana
2 lingurite condiment tandoori
sare
ulei
Mod de preparare:
Am taiat fasii pieptul de pui. Am asezat carnea intr-un bol de ceramic. Peste piept, am stors zeama dintr-o jumatate de lamaie si am presat putina sare. Am dat bolul, acoperit, la frigider pentru 20 de minute. Intre timp am facut o marinata din iaurt, smantana si amestecul tandoori.
Am turnat marinata peste carnea de pui, si am dat din nou la frigider pentru 2 ore (se poate lasa si peste noapte).
Am pus gratarul de fonta, pe foc. Cand gratarul s-a incins, l-am uns cu putin ulei.
Am luat bucatiile de carne si le-am asezat pe gratar. Le-am prajit pe ambele parti pana ce s-au rumenit putin.
****
sursa imagine |
Eu am folosit un condiment tandoori, gata preparat de la Bahadourian. Daca nu se gaseste amestecul tandoori in comert, atunci cand preparam aceasta reteta de pui, folosim urmatoarele ingrediente:
condimentele se macina bine, cu ajutorului unui mojar sau a unui blender.- 1 lingurita usturoi pisat
- 1 lingurita piure de ghimbir
- 1 lingurita de seminte de coriandru
- 1/2 lingurita de seminte de chimion
- 1/2 lingurita de garam masala
- 1/2 lingurita de boia de ardei iute
- 1/2 lingurita de curcuma,
Condimentul tandoori, folosit de mine, are in compozitie: usturoi, coriandru, chimion, boia de ardei iute, cimbru, telina, rozmarin, cuisoare, dafin, scortisoara, piper si sare.
super! eu zic ca merge de minune cu cartofi la gratar:) yamiiiiiiii
RăspundețiȘtergere@Nil....sau cu o conopida la cuptor!
RăspundețiȘtergereSincer eu as prefera cu cartofi prajiti si un mujdei special de usturoi si smantana:) Ce ziceti?
RăspundețiȘtergereMai trebuie sa va spun ca este soare afara si daca tot vrem sa profitam de vremea asta frumoasa sa scoatem gratarul de carbuni pentru a da puiului un miros de fum si un gust de prajeala de lemn iar in jarul sau carbunii ce raman se pot pune cartofi noi mici dati prin sare si in o folie de aluminiu ca sa nu se arda