(pentru 4-6 portii)
o conopida medie (700 grame)
150 grame smantana
100 ml lapte
200 grame mozzarella rasa
sau cascaval
2 oua
cimbru
sare
piper
1 lingura unt
pesmet
Mod de preparare:
Am pornit cuptorul si l-am setat la o temperatura de 210 grade Celsius.
Am curatat, spalat si am desfacut conopida in buchetele mici. Am pus buchetele la fiert pe aburi pentru 5 minute. Intre timp, intr-un castron, am batut ouale cu smantana si laptele. Pentru aroma, am adaugat 1 lingurita de cimbru. Am condimentat cu sare si piper.
Am luat un vas termorezistent si l-am uns cu unt si tapetat bine cu pesmet. Am asezat buchetele de conopida in vas, iar peste am turnat sosul de smantana. Am presarat deasupra jumatate din cantitatea de mozzarella.
Am dat la cuptor. Dupa 15 minute am scos tava si am presarat restul de branza.
Am dat la cuptor. Dupa 15 minute am scos tava si am presarat restul de branza.
Am dat din nou la cuptor, pana ce s-a rumenit putin.
Foarte buna conopida! Reteta, o prepar de cativa ani, si am pregatit-o ba cu cascaval, ba cu telemea de oaie sarata .... oricum e buna!
O garnitura ideala pentru o friptura de pui sau peste....
Si eu tot asa o fac,dar mai pun citeodata si broccoli impreuna cu conopida. Si presar pesmet si deasupra, ca sa fie crusta mai crocanta. Merge si nucusoara in loc de cimbru.
RăspundețiȘtergereohhh da! abia astept sa apara pe piata broccoli!...am sa o prepar si cu nucsoara :)...dar merge aromatizata si cu oregano, piper...tine de gustul fiecaruia!
RăspundețiȘtergere