(2 portii)
350 grame ciuperci champignon tinere
1 ceapa alba mica/ 2 fire ceapa verde - partea alba
5 catei de usturoi (sau 3 mai mari)
500 ml supa de carne
100 grame smantana grasa
sare, piper
2-3 linguri patrunjel verde tocat
unt cat o nuca
De luat aminte:
Cine doreste poate adauga supei si 1/2 -1 lingurita de cimbru uscat ... mmm! o bunatate de supica va iesi. Cimbrul se adauga imediat dupa ce s-a turnat supa fierbe peste ciupercile calite.
sare, piper
2-3 linguri patrunjel verde tocat
unt cat o nuca
Ciuperci se trec pe sub un jet de apa, se curata si se taie felii subtiri.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Usturoiul se curata si se zdrobeste cu latul cutitului sau se marunteste.
Se aseaza o cratita pe foc iute. In cratita incinsa se pune la topit untul. Peste untul topit se arunca ceapa tocata. Ceapa se caleste pana ce capata o culoare aurie.
Supa de carne se pune pe foc la incalzit.
Peste ceapa calita se arunca usturoiul zdrobit si ciupercile. Ciupercile se calesc 4-5 minute la foc mai iute, cat sucul lasat de ele sa se evapore.
Peste ciupercile calite se toarna supa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul. Se lasa supa la racit cateva minute. Supa, usor racita, se mixeaza in blender pana se obtine o crema fina. Se adauga smantana si se mixeaza din nou.
La final, supei i se adauga sare si piper dupa gust si patrunjelul verde tocat.
La final, supei i se adauga sare si piper dupa gust si patrunjelul verde tocat.
Supa-crema se serveste imediat cu felii de paine proaspat prajite sau crutoane rumenite in ulei de masline cu usturoi.
De luat aminte:
Cine doreste poate adauga supei si 1/2 -1 lingurita de cimbru uscat ... mmm! o bunatate de supica va iesi. Cimbrul se adauga imediat dupa ce s-a turnat supa fierbe peste ciupercile calite.
Frumoasa prezentarea! Si bineinteles buna supita!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos, e buna supita, e buna, e varianta de supa-crema care mie si unor prieteni de ai mei ne place mult:) te pup
ȘtergereCred ca-i foarte buna, si fiind cu ciuperci as putea sa o incerc chiar daca nu ma dau in vant dupa supe-crema :)
RăspundețiȘtergeree buna rau, si nu e ingrosata cu faina. eu zic ca e buna pentru pustii mici(gen nepotelul meu) care sigur ar manca asa ceva:) te pup
ȘtergereFoarte bine arata supica! Felicitari pentru un blog foarte frumos si pentru retetele minunate pe care le prezinti. Imi place foarte mult ceea ce faci si voi adauga blogul tau la lista mea de bloguri pe care le urmaresc. O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereNicol, ma bucur ca-ti place supa mea. multumesc pentru vb frumoase, ma bucur (ma unge la suflet) ca iti place blogul meu. O saptamana frumoasa si tie:)
ȘtergereCiupercile imi plac asa de mult,ca as fi in stare sa le adaug si in prajituri.O supa super.Pup!
RăspundețiȘtergere:))) pana la prajitura le pun in paine si pe pizza (OOO DAA PIZZA - mi s-a facut pofta).te pup
ȘtergereDelicioasa supica asta! As manca-o mai mereu! Frumos bol! frumos foc! pupici
RăspundețiȘtergereeu am mancat toata ziua doar supa! bolul l-am primit tot de la prietena mea, e vechi si aceasta :). pup
ȘtergereWow cum arata!Mi-ai facut o pofta!
RăspundețiȘtergereSuperbe pozele si reteta! :*
mergi Alina, sa faci si tu :D (merge si la dieta ;)) :*
ȘtergereImi place mult supa, iar ultima poza este superba!
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place supica mea, simpla ea asa cum e dar e totala caci e cu ciuperci(preferatele mele). si mie imi place ultima poza cel mai mult :*
ȘtergereChe bontà questa zuppa! In queste giornate di fine inverno è perfetta!
RăspundețiȘtergereBeautiful and delicious!
RăspundețiȘtergereBuna supa si foarte frumos prezentata!
RăspundețiȘtergereo reteta simpla, usoara si gustoasa, frumos aranjamentul si prezentarea ingredientelor si prepararea lor ;)
RăspundețiȘtergere