Salata de taitei cu sos de ardei copt


salata de taitei cu sos de ardei copt 2

Reteta de salata am gasit-o pe blogul lui Nicole, The Galley Gourmet. Pe blogul lui Nicole se gasesc foarte multe retete apetisante, multe dintre ele mi-au facut cu ochiul de nenumarate ori.
Cum de am facut eu tocmai o salata de ardei copt? pai scosesem din congelator ardei copti, pusi de asta toamna, si cum eram satula de facut din ei salata cu ceapa sau usturoi am vrut sa fac de data aceasta ceva nou ... nu ca nu as fi facut deja ceva nou, ca de exemplu salata de ardei copti cu nuca si condimente a Mihaelei ... care a fost foarte buna si pe care nici nu am apucat sa o fotografiez, caci o facusem tarziu in noapte si bunatatea de salata nu a mai apucat nici lumina zilei, daramite pe cea a blitzului!
Salata de paste cu sos de ardei copt nu chiar intocmai ca a lui Nicole, caci am facut-o cu ce am avut prin casa.

Ingrediente pentru sosul de ardei:
80 grame mascarpone
3 linguri maioneza (Hellman's rules!!!)
100 grame iaurt gras (eu am folosit iaurt de casa)
1 ardei rosu copt curatat de pieltita si seminte
2 catei de usturoi mai mici
2 linguri de ceapa rosie tocata
2 linguri de patrunjel proaspat tocat
1 lingura otet de mere
1 lingurita de mustar picant cu boabe intregi
sare, piper

Patrunjelul, ceapa si usturoiul le-am mixat in blender pana s-au facut pasta. Am adaugat ardeiul copt, iaurtul, maioneza, branza, otetul de mere si lingurita de mustar. Am mixat din nou cat sa se faca pasta. Sosul l-am asezonat cu sare si piper dupa gust. 
Dupa cum scria Nicole pe blogul ei, sosul pe poate pastra intr-un borcan in frigider pana la 5 zile.

Ingrediente salata :
(4 portii)
300 grame paste /taitei lati*
sos de ardei copt
1 lingura seminte mac
* eu am folosit taitei lati proaspeti facuti in casa

Intr-un vas am pus apa cu sare pentru fiert taiteii. 
Cand apa a inceput sa clocoteasca am aruncat taiteii si i-am lasat sa fiarba. 
Taiteii fierti i-am strecutat, trecut pe sub un jet de apa rece si i-am lasat la scurs.
Am pregatit un bol mai larg in care rasturnat taiteii bine scursi de apa, iar peste am turnat sosul de ardei copt, cam jumate din el, am amestecat si am mai adaugat inca putin sos ... atat cat pastele sa nu fie innecate in sos, ci doar sa fie unse de divina cremozitate rozalie de ardei rosu copt! ... 
Salata de taitei am servit-o imediat pudrata cu seminte de mac ... 

salata de taitei cu sos de ardei copt

4 comentarii:

  1. Arata de milioane! Am salvat reteta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunãtate! o idee bunã sã iesim din monotonie; te astept la mine pe blog cu o provocare, pup:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta, merita incercata chiar azi reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi place, ca ai facut reteta cu taitei de casa. Imi lasa gura apa !!! Minunata idee, bravo !!!

    RăspundețiȘtergere