2 cani de apa
800 grame zahar alb
coaja rasa de la o lamaie
6 pastai de cardamom
Intr-un vas am unit canile de apa cu coaja de lamaie, zaharul si cardamom zdrobit.
Pulpa de dovleac taiata cubulete am rasturnat-o peste restul ingredientelor din vas.
Am asezat vazul pe foc mediu si am mestecat continuu pana ce zaharul s-a topit. Am redus focul si am lasat-o sa fiarba, mestecand din cand, doar ca sa nu prinda de fundul vasului.
Dupa 40 de minute dulceata avea consistenta dorita, devenise o pasta cremoasa aromata ... Am transferat dulceta in borcanele ... le-am inchis si le-am asezat intre paturi,unde le-am lasat pana la racire completa ... nu au apucat racirea decat 3 borcanele mici ... iar acum la 2 saptamani, nu a mai ramas decat un borcans mic, de 150 grame ... e buna, e cremoasa, e dulce si fin aromata!
Sursa: Cucina Moderna. Conserve sott'olio e sottaceti, confetture e composte. Iulie 2009Am asezat vazul pe foc mediu si am mestecat continuu pana ce zaharul s-a topit. Am redus focul si am lasat-o sa fiarba, mestecand din cand, doar ca sa nu prinda de fundul vasului.
Dupa 40 de minute dulceata avea consistenta dorita, devenise o pasta cremoasa aromata ... Am transferat dulceta in borcanele ... le-am inchis si le-am asezat intre paturi,unde le-am lasat pana la racire completa ... nu au apucat racirea decat 3 borcanele mici ... iar acum la 2 saptamani, nu a mai ramas decat un borcans mic, de 150 grame ... e buna, e cremoasa, e dulce si fin aromata!
_____________________________________________________________
Cu aceasta reteta participic la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna ... gazda : My fancy cake ... pe langa Cupcakes&Co., ea ne propune si o tema foarte frumoasa: Ziua recoltei ... asa ca ne-am imbracat de gala si ne-am pus fundita verde!
Ce dulceata aromata ai facut....
RăspundețiȘtergere... pe masura temei!
RăspundețiȘtergereEu chiar nu am incercat niciodata....dar tare mai arata bine!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata si mi se pare foarte interesanta combinatia, imi place mult cardamomul :)
RăspundețiȘtergerePentru prima oara am testat anul acesta dulceata ... si cu siguranta am sa o mai prepar si in anii ce vor urma! va pup si va doresc o zi cat mai placuta!
RăspundețiȘtergereSuperba culoarea si parca si ii simt gustul ...yummy !
RăspundețiȘtergereeu folosesc combinatia asta dovleac/cardamom pentru lasagna vegtariana. este... de vis! asa cum cred ca e si dulceata ta!
RăspundețiȘtergereZazuza ... m-ai facut curioasa! mai ales ca dovleacul si cardamomul fac tovarasie buna!
RăspundețiȘtergereMimmi, multumesc ... da are o culoare superba ...gust irezistibil. a mai ramas un borcanel ... tre sa dau fuga in camara bunicii sa mai iau un dovleac :D
RăspundețiȘtergere