Pentru gem am folosit 1 parte de zahar la 3 parti de caise. Caisele spalate, curatate si fara samburi le-am asezat intr-o tigaie intinsa, mare si am turnat deasupra zaharul. Am dat tigaia la loc rece pana a doua zi dimineata, cand bunica a pus tigaia cu fructe pe soba.
A fiert gemul la un foc mic ... cateva ore! ... timp in care am spalat bine borcanele si capacele ... am mai indepartat din cand in cand si spuma de pe gem ... am mai uns o felie de paine de casa facuta cu lapte cu cate o lingura de gem ... si am impartit-o cu pisicii mei ... tare buna mai ii!
In cele din urma, borcanele spalate si sterilizate au fost umplute ochi cu muuuult gem de caise!
A fiert gemul la un foc mic ... cateva ore! ... timp in care am spalat bine borcanele si capacele ... am mai indepartat din cand in cand si spuma de pe gem ... am mai uns o felie de paine de casa facuta cu lapte cu cate o lingura de gem ... si am impartit-o cu pisicii mei ... tare buna mai ii!
In cele din urma, borcanele spalate si sterilizate au fost umplute ochi cu muuuult gem de caise!
Am asezat frumos borcanele in cosurile de nuiele si le-am acoperit cu multe paturi!
Cand borcanele s-au racit bine( cam a doua zi) le-am asezat in camara la rece .... unde sad foarte bine la racoare!
Yammy- yammy abia astept prajitura cu foi cu miere si mult gem de CAISE!
Si bineinteles ca aceste caise sunt din copacul bunicii nu???? Ce vremuri frumoase!! sa o pretuiesti !! Cat despre gem nu mai zic ca-mi place si e exact pe gustul meu.. la cantitatea de zahar ma refer!! pupici
RăspundețiȘtergereTare,tare harnicuta!
RăspundețiȘtergereMultumesc, TeoBucatar :)) da, cand ne apuca facem cantitati industriale ... familie mare :)
RăspundețiȘtergereAntonina, da din copacul batran di gradina! pretuiesc fiacare clipa, dintre cei batrini doar buna mea a mai ramas ...
RăspundețiȘtergerePupici
ce bun este gemul asta....si mai ales diin curte :))
RăspundețiȘtergereCu siguranta gemul e unul delicios,pentru ca e facut impreuna cu bunica.Ce frumos,mi-e dor si mie de acele vremuri,pupici!
RăspundețiȘtergereAndreea, daca si asa stai tu toata ziua in bucatarie :)), asa-i ca vii la provocarea lunii? ;))
RăspundețiȘtergereEu te astept cu mare drag!
http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments
multumesc fetelor! o vara cat mai frumoasa va doresc!
RăspundețiȘtergereGabi, multumesc frumos de invitatie ... sper sa gasesc timp sa postez ceva, august e o luna plina pentru mine