Acum cateva saptamani
Dani, posesoarea unui jurnal de gradina deosebit …unde gasesti imagini superbe, cu
florile, cu plantutele din gradina ei … in care-i place sa petreaca mult timp,
la adapost de “lumea dezlantuita”, dupa cum insasi ea marturiseste … si se vede ca pune mult suflet si pasiune …mi-a dat indicatii, pretioase pentru mine, in preparare unei mancari grecesti clasice, fasole uscata la cuptor … o reteta care m-a tentat
din prima si am vrut sa o prepar neaparat.
Zilele trecute s-a invite ocazia si
am pus la bataie 500 grame de fasole elefant, al carei aspect ma incanta la
nebunie, 4 morcovi noi, de la buna din gradina, cate o legatura de patrunjel si
marar, vreo 15 frunze de menta, 2 fire ceapa verde si 2 de usturoi verde, o cana si jumatate de sos de
rosii, o mana de urzici
congelate in primavara( Dani spunea sa pun spanac, dar nu am mai avut asa ca am folosit o portie mica de urzici oparite si congelate) , o ceasca de ulei de masline, o ramura de cimbru, 10
boabe de piper si sare.
Am pus fasole,
inmuiata de cu o seara inainte in apa, a la fiert cu cimbrul si boabele de
piper. Ceapa, usturoiul si morcovul, curatate, le-am taiat rondele, iar
frunzele le-am tocat.
Fasolea fiarta pe
jumatate am strecurat-o si am amestec-o bine cu morcovii, frunzele tocate, ceapa, usturoiul si urzicile si am asezat-o intr-un
vas termorezistent mai inalt. Am turnat
apoi peste sucul de rosii, uleiul si apa cat sa cuprinda fasolea.
Am dat vasul la cuptor, la un foc mic, pana ce
fasolea s-a fiert bine. Dani spunea sa adaug apa daca mai este nevoie, zis si
facut!
Cand fasolea s-a fiert am oprit cuptorul si am mai lasat-o in cuptor,
pentru jumatate de ora cat fasolea sa absoarbe bine sucurile din vas …la sfarsit am adaugat si putin sare gronjuroasa.
... A iesit
o fasole gustoasa si satioasa, pe care am mancat-o asa simpla! A doua zi a fost la fel de buna, chiar si rece!
O reteta delicioasa!
Multumesc frumos Dani!
Bravos !! o sa incerc si eu !
RăspundețiȘtergereCe-mi place!!!!sigur e delicioasa!
RăspundețiȘtergereo zi minunata!
fetelor e super buna! chiar si acum pe seara am servit o portie mica :)
RăspundețiȘtergereO seara minunata va doresc!
:*
sigur am s-o incerc si eu.pare grozava
RăspundețiȘtergerePansy, este foarte buna! stie Dani ce stie!
RăspundețiȘtergerepupici
Aaa, ma bucur ca ai incercat reteta ! Bravo, arata tare bine. Si mie imi place la nebunie rece, cu niste brinza de oaie si un pahar de vin.
RăspundețiȘtergereTe imbratisez !
Dani, ohhh da, cu branza si neaparat vin!
RăspundețiȘtergeremerci de reteta! a facut senzatie acasa:)