Ingrediente:
(4 portii)
400 grame tagliatelle cu ou(pentru aceste paste trebuie sa-i multumesc mamei)
350 grame ciuperci champignon, taiate fin
100 grame smantana, nu prea grasa
1 lingura unt ( eu am folosit 1 lingura de ghee vegetal)
1/2 ceasca de vin alb
2 catei de usturoi
sare, piper
parmezan ras, pentru servit
patrunjel tocat, pentru servit(optional)
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp s-au fiert pastele, am pregatit sosul de ciuperci cu smantana.
Am pus ghee-ul la topit intr-o tigaie incinsa, la un foc mediu. Am adaugat usturoiul, usor zdrobit cu latul cutitului, si ciupercile. Am lasat 3-4 minute cat sa se prajeasca putin ciupercile. Am adaugat vinul si am amestecat usor, pana ce s-a evaporat alcoolul. Am turnat smantana si am mestecat usor, pana ce s-a ingrosat putin.
Am scurs pastele de apa si le-am pus in tigaie peste ciuperci. Am condimentat dupa gust cu putin piper proaspat macinat si sare. Am amestecat bine.
Pastele se servesc imediat cu putin parmezan ras deasupra si cateva frunze de patrunjel tocat, care dau o aroma deosebita!
*Daca pastele par prea uscate, se poate pune cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
In general, trebuie avut grija ca pastele sa nu fie inecate in sos, caci nu doar sosul da gust unui preparat cu paste. Pastele au o aroma deosebita si o textura unica. Astfel ca, intr-un preparat cu paste, trebuie sa se simta atat sosul cat si pastele ... e acum! sincer eu mai fac unele mici exceptii, mai rar, atunci cand prepar paste cu pesto sau sos de spanac ... pentru ca ne place la nebunie!
Delicioase! arata si foarte bine! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Nely! o zi minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereDelicioase !!! de nelipsit din casa omului o punga cu paste d'astea ;) Pupici
RăspundețiȘtergereAntonina, asa este! nu-mi lipsesc, un obicei deprins de la mama, si nici legumelele, mereu am o punga in congelator...prind bine cand esti obosit si nici nu ai timp........pupici back! :*
RăspundețiȘtergere