Anicini, biscuitii cu anason


Cei mai buni biscuiti pe care i-am gustat vreodata!

Acum 3 ani am cumparat din Portofino o carte, si nu orice carte, o carte de suflet, o carte plina de retete specifice coastei italiene, celebra Liguria ...  mi-a placut la nebunie, ca mai toate cartile de bucate pe care mi le cumpar de prin locurile pe care le vizitez, ... am tot gatit din ea sos pesto, sos de nuci, celebra lasagna genovese ... iar ieri, cei mai buni biscuiti ...
... ANICINI, biscuitii cu anason!
Ingrediente:
6 oua mari de casa
1 praf de sare
200 grame zahar
200 grame faina
25 grame seminte de anason
1/2 plic praf de copt

Mod de preparare:
Eu am pregatit o jumatate de portie
Am setat cuptorul la 180 grade Celsius.
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si cele 200 grame de zahar. Am adaugat treptat compozitiei galbenusurile, faina amesteca cu praful de copt si semintele de anason, amestecand usor cu un tel.
Am turnat compozitia intr-o tava dreptunghiulara de 25/15. 
Am dat tava la cuptor pentru 25 de minute(cat se tine depinde de cuptor, in cartea de bucate se recomanda undeva intre 20-25 de minute).
Am scos tava din cuptor, si imediat am taiat-o in felii ingusti de 2 cm si lungi de 7 cm( am indepartat prima data marginile). Am asezat feliile pe o tava ceva mai mare, la distanta intre ele. Am dat tava la cuptor, 190 grade Celsius, cateva minute, cat sa se rumeneasca usor pe toate partile.
Se lasa sa se racoreasca putin si se servesc ... mie mi-au placut tare mult cu iaurt! 
Sunt ideali pentru cand ai musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun ...

... Recunosc ca, dupa ce am gustat minunatiile astea galbene, dulci si aromate, nu am rezistat sa nu mai pregatesc inca o tava ...


Sursa: Profumi e sapori della Cucina Ligure e delle Cinque Terre

25.12.13
Later..... laaaateeer Edit:
galbenusurile ---- se folosesc si ele.
multumesc, Anonim!

5 comentarii:

  1. Cred ca sunt deliciosi,ma tenteaza!O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Flory, sunt foarte buni! cel putin mie imi plac la nebunie, la micul-dejun cu un pahar de iaurt! o seara placuta iti doresc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha, am notat ! E genul de biscuiti, care imi plac si mie ! Multumesc de reteta !

    RăspundețiȘtergere
  4. dani, se pare ca avem gusturi asemanatoare! te pup si iti doresc un week-end placut :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Galbenusurile nu se folosesc?

    RăspundețiȘtergere