Ingrediente:
pentru blat:
120 grame migdale macinate*
180 grame unt
40 grame cacao
2 oua
1 praf de sare
150 grame zahar
2 lingurite amestec condimente pentru turta dulce
(anason, anason stelat, cardamom, coriandru, cuisoare, seminte fennel, ghimbir macinat, nucsoara, piper, scortisoara)
50 de grame de faina + 1/2 lingurita praf de coptpentru invelisul de ciocolata:
300 grame ciocolata amaruie
120 grame unt
3 lingurite lapte
bombonele argintii pentru ornat
* eu am folosit migdale crude.
Migdalele crude le-am rumenit in cuptor, le-am lasat sa se raceasca si apoi le-am macinat in rasnita.
Cele 180 de grame de unt se topesc pe bain-marie si se amesteca cu praful de cacao.
Intr-un bol, se bat bine ouale cu sarea si zaharul. Pe rand, se adauga compozitiei amestecul de unt topit si cacao, migdalele macinate, condimentul de turta dulce si faina amestecata cu praful de copt.
Se unge o tava de 20x20 cm cu putin unt si se toarna in ea compozitia.
Se da tava la cuptor, preincalzit la o temperatura de 180 grade Celsius, pentru 40 de minute.
- Blatul este fragil si foarte pufos, si pentru a nu se rupe, se lasa sa se raceasca in tava in care s-a copt. -
Blatul racit se portioneazat in patratele de 2,5 -3 cm.
Ciocolata amaruite si untul se topesc pe bain-marie. Se adauga si laptele, se amesteca bine si se ia ciocolata topita de pe baia de aburi.
Patratele de blat roscovan si parfumate ca de Craciun, se trec prin amestecul dens de ciocolata amaruie si unt.
Cubuletele invelite-n ciocolata se aseaza pe un gratar/tava la uscat.
Cubuletele invelite-n ciocolata se aseaza pe un gratar/tava la uscat.
Fiecare prajiturica se orneaza cu cateva bombonele argintii.
Se dau la rece.
Cand ciocolata s-a intarit, prajiturele se transfera in vase, care se inchid ermetic. Prajiturelele se pastreaza la frigider, pana la servire.
Se dau la rece.
Cand ciocolata s-a intarit, prajiturele se transfera in vase, care se inchid ermetic. Prajiturelele se pastreaza la frigider, pana la servire.
Sursa: revista lunara: Vero cucina, anno 4 - nr.12 dicembre 2010, pg. 77
_____________________________________
Cu aceasta reteta deosebita de prajiturele trase-n ciocolata particip la concursul de “Prajiturele pentru Craciun” organizat de Isabela, Isabela Cuisine si Lucia, de la Pastai de Vanilie.
Cat de frumoase sunt!!!Bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase!!!
RăspundețiȘtergereSunt foarte finute, felicitãri dragã:)
RăspundețiȘtergeresunt sigura ca sunt delicioase!
RăspundețiȘtergerebafta la concurs! :*
Frumoase si ciocolatoase. Pup si bafta!
RăspundețiȘtergereBune si ciocolatoase.Bafta la concurs.Te pup!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos Dana,Cristina,Ramona Alina,Delicious Flavours, Sara & Miki si DiaMar!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va plac! au avut un gust deosebit ... finute, dulci, aromate si ciocolatoase, altfel nu se putea :D
Prajiturelele le-am facut cadou. m-am bucurat foarte tare ca tuturor le-au placut prajiturelele mele.
Ciocolatoate rau!!!Imi plac mult!Bafta la concurs!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta, te pup si eu!
RăspundețiȘtergereiami !!sper ca mai ai si pentru mine!
RăspundețiȘtergereHHHHHhhhhhhhmm...in cel hal arataa!!!Salivez continuuu....Vleau s eu catevaaaa.....!!!!pupici
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata cu acele perlute ;) Bafta la concurs!:)
RăspundețiȘtergereArata minunat...iar gustul trebuie sa fie pe masura!
RăspundețiȘtergereo seara frumoasa!
Fetelor, multumesc pentru sustinere! am iesit si eu castigatoare! nu m-am asteptat .... m-ai am de lucrat(invatat) in ale dulcegariilor!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-au placut ca si aspect ... se putea si mai bine! gustul ... foarte foarte bun! o combinatia care-mi place mie de sarbatori!
:*:*:*
Tare bune si elegant prezentate,pupici Deea!
RăspundețiȘtergere