Spaghetti cu telina si sos de rosii


Ingrediente:
(4 portii)
400 grame spaghetti
400 grame pasta de rosii
400 grame cubulete de radacina de telina (cuburi de 5-7 mm)
(o telina mai mare)
2-3 catei de usturoi
5 linguri de ulei de masline
frunze de telina
sare grunjoasa, piper
parmezan

Se pun la fiert apa pentru paste. Cand apa a dat in clocot se adauga si sarea. Cand sarea s-a dizolvat, la circa 2 minute dupa ce a fost pusa in apa clocotita,  se adauga si pastele. 
Intre timp se pregateste sosul.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. 
Usturoiul zdrobit cu latul cutitului si curatat de coaja se arunca in uleiul incins. Se lasa circa 1 minut, cat sa se rumeneasca usor.  Peste se arunca cubuletele de telina. Dupa 1 minut se toarna sosul de rosii, plus 3-4 linguri de apa, daca sosul de rosii este prea gros.
Se lasa sa fiarba sosul cat cuburile de telina se inmoaie. 
Se da gust cu sare si piper. Se adauga sosului si cateva frunze de telina fin maruntite.
Pastele fierte se scurg de apa, pastrand o cana din apa in care au fiert. 
Pastele scurse se rastoarna, usor, peste sosul din tigaie. Se amesteca bine,  pana ce pastele sunt usor si egal unse cu sos. Daca pastele sunt prea uscate se toarna putin din apa pastrata (cea in care au fiert pastele ) ... dar cu masura, caci pastele trebuie sa fie usor imbaiate in sos ... si nu innecate in sos!
Se servesc presarate cu parmezan ... dar merg si simple!

6 comentarii: