O supa simpla, gustoasa, cremoasa si de post! ... e simpla, dar imi place la nebunie!
Ingrediente:
(4 portii)
2 gulii
2 cartofi
sare,piper
ulei
frunze proaspete de patrunjel
1,5litri de apa
Guliile si cartoful curatate si taie cuburi se pune la fiert cu apa si sare.(Apa sa treaca peste gulii cu 2-3 degete).
Cand legumele sunt fierte, se mixeam cu tot cu zeama in blender si 1 lingura de ulei de masline, pana se obtine o crema consistenta.
Supa cremoasa se toarna in oala in care a fiert.
Se pune supa pe foc si se lasa sa dea doua clocote. Se sarea si pipereaza dupa gust.
Se serveste cu mult patrunjel verde tocat.
*Daca se pune mai multa apa la fiert(1 cana sau mai mult) cu legumele, supei si se poate face un rantas dintr-o lingura de faina si 1/2 lingura de ulei. Rantasul se adauga supei, inainte ca aceasta sa fie mixata in blender.
** Daca nu se serveste supa intr-o zi de post, se poate drege cu 1-2 linguri de smantana amesteca cu un galbenus.
Actualizare:
Uitasem de aceasta imagine, si cum imi e draga nu strica sa o atasez retetei alaturi ce celelalte doua imagini.
Delicioasa!
RăspundețiȘtergereNe place supica ta, aratã bine:)
RăspundețiȘtergereAi niste supe interesante pe aici!Pupici!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place mult supa de gulii si guliile in general.
RăspundețiȘtergereTare-mi plac guliile !! dar n-am facut niciodata supa din ele ! merci de reteta! o voi incerca! pupici
RăspundețiȘtergereO supa de gulii nu as refuza niciodata .
RăspundețiȘtergereImi imaginez gustul si aroma sublima .