Ingrediente:
(2 portii sau una mare pentru un pofticios)
ulei/untura
300 grame carne de vita tocata
1 ceapa rosie tocata
3-4 ardei iuti / 1-1/2 lingurita praf de chili
1 lingurita seminte chimion macinate
1 morcov taiat rondele/ cubulete (50-75 grame)
2-3 catei usturoi
2 cesti pasta de rosii
2 cesti apa (300 ml apa/supa)
2 cesti fasole boabe rosie fiarta*(200 grame)
* eu am pus la inmuiat cu o zi inainte fasole boabe. Fasolea am fiert-o la foc mic, schimband apa de cateva ori. In ultima apa am adaugat o foaie dafin, cimbru si cateva boabe de piper. - merge si cu fasole rosie din conserva!
patrunjel verde tocat
Am calit carnea tocata in putin ulei. Dupa vreo 5 minute, carnea rumenita am scos-o din tagaie si am pus-o intr-o farfurie. Am acoperit farfuria cu un capac si am dat-o deoparte.
Am asezat tigaia pe foc si am turnat in ea putin ulie, cam 1 lingura. In uleiul incins am aruncat usturoiul zdrobit, iar dupa jumatate de minut, un minut am adaugat si ceapa rosie tocata. Peste ceapa calita am aruncat ardeii iuti zdrobiti, chimionul, morcovul taiat rondele, am amestecat cu lingura de cateva ori si am adaugat carnea rumenita, apa si pasta de rosii.
Am asezat tigaia pe foc si am turnat in ea putin ulie, cam 1 lingura. In uleiul incins am aruncat usturoiul zdrobit, iar dupa jumatate de minut, un minut am adaugat si ceapa rosie tocata. Peste ceapa calita am aruncat ardeii iuti zdrobiti, chimionul, morcovul taiat rondele, am amestecat cu lingura de cateva ori si am adaugat carnea rumenita, apa si pasta de rosii.
Cand morcovul a fost fiert pe jumatate am adaugat si fasolea boabe fiarta. --- la nevoie se mai poate adauga putina apa ---
La final am adaugat sare si piper dupa gust si patrunjelul verde tocat.
O bunatate de chili nu alta! O mancare aromata si picanta! ... musai de incercat!
Chili con carne se poate pregati si cu carne de porc macinata sau mix cu carne de vita, uneori eu mai adaug si carne de carnati proaspeti. Carnea pentru chili poate fi tocata sau taiata cubulete maruntele. Morcovul il adaug pentru dulceata s-a naturala, dar si pentru ca mi-l place in combinatia cu fasolea rosie boabe.
Super gustoasa mancarica asta! Si noua ne place muuuult!
RăspundețiȘtergerece ma bucur! :)
ȘtergereWow, mega delicios! Trebuie sa fac si eu ca n-am incercat pana acum :)
RăspundețiȘtergereabia astept sa vad o reteta de chili con carne pe blogul tau :*
ȘtergereAndreea numai prospetime la tine-n bucatarie!Chili arata de milioane!
RăspundețiȘtergerevine primavara :D
ȘtergereTare ne place si noua!!!
RăspundețiȘtergereclubul chiliosilor :))
ȘtergereInteresant , toate ingredientele folosite imi plac , musai de incercat .
RăspundețiȘtergereWk frumos !
are sa-ti place cu siguranta!
ȘtergereReteta salvata! Chiar merita incercata...
RăspundețiȘtergerema bucur Cristina:) sa stii ca merita! o pregatesc de ani de zile si inca mai experimentez.
Ștergerecat de bine arata!
RăspundețiȘtergeremultumesc Ali!
ȘtergereUn chili praticamente perfetto! Bella la foto :D
RăspundețiȘtergereGrazie, Laura.Sei molto gentile
ȘtergereMmm, tare apetisanta!!!Pupici!
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place Licuta. te pup si eu
ȘtergereO bunatate,super si pozele!Pupici!
RăspundețiȘtergeremultumesc :*
ȘtergereSuperbe poze ai facut si reteta asta ne place mult!
RăspundețiȘtergereConstruiesc de zor la noul meu blogroll si dac esti draguta te-as ruga sa modifici adresa mea-www.teobucatar.ro
ma bucur ca-ti place Teo,
Ștergeream sa rezolv acum probl cu adresa :*
Desi nu am facut niciodata (inca :P), imi place foarte mult aceasta mancare!
RăspundețiȘtergerePupici!