Piept de pui, fasole rosie si morcovi in sos cremos

DSC_010711

Se stie, Andreea (adico io subsemnata) e moarta dupa mancarea indiana! ... nu scap ocazia sa-mi fac ceva indian macar odata pe saptamana, se mai intampla sa nu! dar atunci am motiv bun ... nu-s acasa deloc! ... Saptamana aceasta am tot facut la preparate indiene, bineinteles picante! 
Ieri am fiert pentru o supa de pui si mi-a ramas pieptul si morcovii fierti ... ce puteam face cu ei? o salata cu telina verde, masline, iaurt (pe care am si pregatit-o la cina ) si masa de pranz, un curry cremos cu carne si morcovi, la care am mai adaugat si fasole rosie din conserva.

Ingrediente:
1 piept de pui fiert
2-3 morcovi fierti
1/2-1 conserva fasole rosie
1 ceapa rosie mica
3 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
2 linguri ghee(merge si unt)
o ceasca de pasta de rosii
o ceasca apa
praf de chilli (eu am zdrobit 2 ardei chilli uscati)
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita coriandru
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita garam masala
4 linguri generoase de smantana
sare, piper

Ceapa curata si taiata in patru, usturoi curatat, ghimbirul ras si 3 linguri pasta de rosii le-am facut pasta in blender. Pieptul de pui l-am taiat marunt, iar morcovii i-am taiat rondele. Fasolea din conserva am trecut-o pe sub un jet de apa si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare.
Am asezat pe foc mediu o tigaie, cand s-a incins am adaugat untul. In untul incins am aruncat ardeii iuti zdrobiti, semintele de chimion si coriandru usor zdrobite, praful de turmeric si garam masala. Am adaugat pasta din blender, restul pastei de rosii si ceasca de apa. Cand sosul a inceput sa se ingroase am adaugat carnea maruntita, fasolea si rondelele de morcovi. Dupa 1 minut am adaugat si smantana, amestecata in prealabil cu cateva linguri din sos. Am amestecat de cateva ori si am oprit focul. Am asezonat dupa gust cu putina sare si piper.
Curry-ul merge servit cu lipie, painici naan sau chapatis de orez.

10 comentarii: