Supa de dovleac cu mere


Ingrediente:
1 kg dovleac  curatat de seminte
4 mere dulci
250 grame ciuperci
1/4 telina mica(100 grame)
1 morcov(100 grame)
1 ceapa
2 litru apa*/supa de carne
sare, piper
2 lingurite curry
1/2 -1 lingurita turmeric(optional)
frunze de patrunjel
50 grame seminte de dovleac prajite
* preparat de post, atunci vom adauga supei si  4 linguri de ulei de masline

In pornit cuptorul si l-am setat la o temperatura medie. 
Am spalat si curat legumele si cele 4 mere. 
Dovleacul si telina le-am taiat cuburi, morcovul,merele si ceapa in doua.
Intr-o tava am asezat dovleacul taiat bucatele, telina si morcovul. Am dat tava la cuptor. 
Cand dovleacul s-a facut pe jumatate am asezat in tava si jumatatile de merele, ceapa si ciupercile. 
Legumele coapte le-am scos din tava, le-am lasat sa se raceasca si le-am mixat in blender cu supa de carne(apa cu 4 linguri de ulei masline). 
Daca se doreste o supa mai subtire se mai poate adauga supa/apa dupa bunul plac.
Am condimentat supa dupa gust cu sare si piper proaspat rasnitat. Am adaugat praful de curry si de turmeric. 
Supa condimentata am asezat-o pe foc. 
Am lasat supa sa dea cateva clocote si am oprit focul. 
Cand supa s-a racit putin am adaugat frunzele de patrunjel.
Supa aceasta merge de minune servita cu seminte de dovleac prajite.


V2: Supa se poate condimenta cu 1/2 lingurita nucsoara rasa si 1 lingurita de scortisoara macinata, in loc de de praful de curry... se renunta si la frunzele de patrunjel, dar nu si la semintele crocante de dovleac! 
 Supa astfel condimentata are un alt gust, se simte foarte bine dulceata merelor ... mai pe scurt, e foarte buna!
_________________________________________
ma inscriu si cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie, noiembrie 2011, gazduita de Alexandrina, Xandrinne si ale ei ispravi culinare
Ingredientele propuse: marul si hreanul ... si inca nu m-am saturat de mere!

11 comentarii:

  1. mmm ce bine arata si ce aroma are...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place combinatia de dovleac si mere, arata bine supica ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. am papat multe supe de dovleac...cu mere , nu ! interesant !

    RăspundețiȘtergere
  4. La ciuperci nu m-as fi gindit, sa le asociez dovleacului, dar acum, ca citesc reteta ta, o s-o fac si asa, ciupercile sint printre alimentele mele favorite. Multumesc de idee !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mimmi, foarte aromata! am tot facut pe ea si am sa mai fac :D ... condimentand-o altfel de fiecare data
    Mihaela, multumesc.. si eu am fost surprisa ca arata bine!
    Cristina, multumesc :D
    Coco, e un inceput in toate ;)
    Dani, a dat o altfel de textura ciupercutele!

    va pup, fetelor

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant ...nu ma prea omor dupa dovleac dar merita incercata!!!pup o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. o reeta de incercat !e indita pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  8. o reteta minunata, felicitari!
    prezentarea este deosebita! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Aziz, merita, supele de legume sunt sanatoase, si pentru noi cei mari, nu doar pentru cei mici(dar atunci renuntam a le condimenta prea puternic)
    Ramona, Pansy,Delicious Flavours ma bucur ca ma place si voua:)
    va multumesc de vizita si de aprecieri
    :*

    RăspundețiȘtergere