Ingrediente ( pentru 6-8 briose):
1 ou
1 ou
55 grame unt
120 ml lapte batut/ iaurt
130 grame zahar
130 grame zahar
115 grame faina
30 grame cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
60 grame ciocolata cu lapte
*reteta cerea chipsuri de ciocolata, dar eu nu am avut asa ca am folosit o jumatate de ciocolata cu lapte.
Am luat ciocolata cu lapte si am taiat-o marunt cu cutitul. Bucatelele de ciocolata le-am dat la congelator, sa nu se topeasca de tot cat se coc briosele in cuptor.
Am setat cuptorul la o temperatura de 200 grade Celsius.Intr-un vas am amestecat faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un alt vas am frecat oul cu praful de sare, zaharul, laptele batut si untul. Treptat am adaugat amestecul uscat. La urma, am adaugat si bucatelele marunte de ciocolata scoase din congelator si date prin putina faina.
In forma de copt briose am asezat hartiutele de copt.
Cu lingura de inghetata am luat cate putin din coca bruna si am umplut pe 2/3 hartiutele de copt briose.
Eu am pastrat cateva bucatele de ciocolata pe care le-am presarat deasupra fiecarei briose.
Am dat forma la cuptor pentru 30 minute.
Am verificat daca briosele sunt coapte cu ajutorul unei scobitori, cum nu s-a prins aluat de ea, le-am scos din cuptor. Dupa 5 minute le-am scos din forma si le-am lasat sa se raceasca complet pe gratar.
Au iesit cele mai bune briose "ciocolatoase"!
Sursa: joyof baking.com
In reteta originala, briosele se coc in cuptor la 190 de grade Celsius pentru 20 de minute, cuptorul meu nu vrea asa ... in timp am observat ca briosele se coc frumos si bine daca le tin in cuptor 25-30 de minute la o temperatura de 200 grade Celsius.
Ce pofta de briose am ...arata asa de yummmi!!!
RăspundețiȘtergerecioco, cioco, ciocooooo
RăspundețiȘtergerearata foarte fain..pun pariu ca is la fel de bune pe cum arata :D
RăspundețiȘtergereYam!Yam! Si eu mai vizitez joyofbaking.
RăspundețiȘtergereDanuta, merci ... scuze ca ti-am facut pofta :))
RăspundețiȘtergereAdina, mai putin ...si facem impreuna ;)
Claudia, imi place foarte mult site-ul!
daca e ciocolata e bine :)
RăspundețiȘtergerechiar sunt foarte faine aceste briose,sigur sunt delicioase.o zi faina iti doresc!
Mmmmm cele mai delicioase briose...ma puteti invidia pentru ca eu chiar le-am savurat gustul dulce-pufos :)
RăspundețiȘtergereCred ca au fost tare bune!
RăspundețiȘtergereCiocolatoase tare,adica super bune.Pup!
RăspundețiȘtergereFancy Cake, au fost si mai bune ca cele cu visine!
RăspundețiȘtergereDiaMae, ciocolatoase da!!!
Va pup!
io ce sa mai zic ?ma servesc direct !
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, tot inghit in sec imaginandu-mi ca savurez bucatica aia rupta :)
RăspundețiȘtergerepansy, oricand ... ai trecere prin tm!
RăspundețiȘtergereIulian, imi pare rau ca ai ramas cu imaginea, gustul a fost super!
sincer cand m-am apucat sa fotografiez briosele ... erau 3, caci celelalte 5 s-au "topit" pe parcurs, .... si pana la sfarsitul sesiunii foto nu a mai ramas nici macar o faramitura ... ca tot am ciugulit...
Andreea briosele tale arata fantastic de apetisante!
RăspundețiȘtergerecele mai bune briose sunt cele cu multaaaa cioco (parerea mea :P), iar acestea tb neaparat sa le incerc! pupici
RăspundețiȘtergereDelicious Flavours, ai dreptate... cat mai muta cioco!
RăspundețiȘtergerete pup