Chiftele de carne cu ficat de pui si ciuperci


Ingrediente:
500 grame carne pui
500 grame ficat de pui
200 grame ciuperci champinion
1 mana de hribi uscat
2 linguri de seminte de dovleac zdrobite
2 linguri de nuca tocata
1 frunza de dafin
cateva boabe de piper
2 oua
1 ceapa (eu nu am pus)
2 linguri de menta tocata (optional)
4 linguri de patrunjel tocat
1 lingurita de coriandru( proaspat macinat)
1 lingurita de ienibahar ( proaspat macinat)
sare, piper dupa gust
pesmet, cat cuprinde
100 grame seminte de susan

Mod de preparare:
Am pus la fiert 300 ml apa, cand a inceput sa dea in clocot am turnat-o peste hribi. Am lasat sa stea hribile in apa fierbiente vreme de jumatate de ora.
Ficatul spalat si curatat l-am oparit in apa cu putina sare, boabe de piper si  frunza de dafin.
Am tocat carnea, ficatul racit si ciupercile champinion. La tocatura am adaugat hribile bine scurse de apa si tocate, nu foarte marunt, si restul ingredientelor, mai putin semintele de susan.
Cu degetele inmuiate in putina apa am luat cate putin din amestec si am modelat chiftelele, rand pe rand. Jumatate dintre chiftele le-am dat prin susan ... cu cealalta jumatate nu am mai avut rabdare, asa ca le-am lasat simple ...
Am asezat toate chiftele in tava imensa a cuptorul si le-am dat la copt pentru 45 de minute la 200 grade Celsius( cat sa se coaca bine).

Destul de bune, chiftelutele, ... reci mi-au placut si mai mult ... dar 3-4 au fost suficiente ... sunt satioase. 
Chiftelele astea sunt bune ca aperitiv si merg bine cu un sos de iaurt cu menta ... 

6 comentarii:

  1. Imi place ciupercile cu susan! si lui Edi in egala masura! arata taare bine! sa va fie de bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dulcegarii culinare: multumim frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as pune chiftelutele astea in un sos marinat de rosii cu busuioc:). Mi-ai facut pofta acum:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sebastian: nu m-am gandit cum sa le serveesc, dar suna apetisant in sos de rosii, mai ales daca sunt si proaspete, si busuioc!

    RăspundețiȘtergere