In timp de savuram impreuna cu prietena mea cafeluta noastra de la ora 11 si dezbateam diverse probleme sociale, ca doar tot romanul e bun la asta....timpul trecea pe langa noi si ne apropiam de ora pranzului si trebuia sa pregatesc repede ceva... Mai aveam ceva rosii cumparate sambata, parmezan si legume congelate, cum mai aveam si ceva paste ... am scris meniul zilei: paste la cuptor!
Ingrediente:
(pentru 2 portii)
100 grame paste casarecce siciliane, Barilla (timp fierbere 9 minute)
100 grame paste casarecce siciliane, Barilla (timp fierbere 9 minute)
150-200 grame legume congelate: conopida, broccoli, morcov
parmezan
1-2 linguri ulei de masline
50 grame ton in ulei de masline
condimente: oregano, piper, sare
Mod de preparare:
Am pornit cuptorul si la-m setat la 200 grade celsius.
Am pus pastele la fiert in apa cu sare.
Intre timp am fiert si legume pe aburi pentru cateva minute.
Am scurg pastele si le-am amestecat cu legumele, uleiul de masline, tonul scurs de ulei, oregano si 1 - 2 linguri parmezan ras. Am uns vasul ceramic cu putin ulei si am adaugat amestecul. Deasupra am ras parmezan si am dat vasul la cuptor pana ce s-a rumenit putin deasupra.
Am pornit cuptorul si la-m setat la 200 grade celsius.
Am pus pastele la fiert in apa cu sare.
Intre timp am fiert si legume pe aburi pentru cateva minute.
Am scurg pastele si le-am amestecat cu legumele, uleiul de masline, tonul scurs de ulei, oregano si 1 - 2 linguri parmezan ras. Am uns vasul ceramic cu putin ulei si am adaugat amestecul. Deasupra am ras parmezan si am dat vasul la cuptor pana ce s-a rumenit putin deasupra.
O masa gustoasa in nici 30 de minute!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu