Ingrediente:
aluat I
500 grame faina
3 linguri boia de ardei
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
25 grame drojdie
1 lingurita praf de copt
150ml lapte
100ml ulei
1 ou
aluat II
500 grame faina
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
25 grame drojdie
1 lingurita praf de copt
150ml lapte
100ml ulei
1 ou
telemea de oi sarata
(si mai bine cu branza de burduf)
Mod preparare:
Aluatul I
Am pus intr-un vas faina si am facut o gropita in mijloc unde am pus sarea,boiaua de ardei, zaharul si drojdia, peste am adaugat 150ml lapte caldut. Am amestecat putin cat sa dizolv drojdia si am dat la cald pentru 30 minute.
Dupa cele 30 de minute am adaugat compozitiei praful de copt , oul batut cu putina sare si uleiul. Am framantat aluatul bine si l-am lasat sa creasca 30 de minute.
Pentru cel de al doilea aluat procedam la fel.
Am pornit cuptorul si l-am setat la 200 grade Celsius.
Odata dospit aluatul l-am impartit in 8 parti egale. Am intins cu sucitorul o foaie subtire rotunda cu boia si una simpla si le-am suprapus( foaia simpla peste foaia rosie).
Am taiat aluatul bicolor in 6 parti egale, am pus pe fiecare parte telemeaua si am rulat. Cornurile obtinute le-am asezat in tava la distanta intre ele si le-am dat la cuptor pentru 25 de minute ( cat sa se coaca bine).
Am iesit circa 60 cornulete bicolore.(daca se fac mai micute pot iesi si 70-80 de cornuri)
Din imagine se observa ca am copt si cativa melcisori .....mi-au placut si am pus la bataie inca un kilogram de faina si am copt o multime de melcisori bicolori!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu