Pesto de leurda

DSC_0022113

Pesto de leurda

Ingrediente:
80 grame leurda (spalata bine si uscata)
50 grame migdale crude (nu am avut seminte de pin)
5 linguri grana padano 
(in pana de parmezan, merge si padano, desi multe guri spun ca parmezanul e mai bun ... dar si mai scump!)
ulei de masline, cat e nevoie (5-6 linguri)

Am mixat toate ingredientele in blender, in reprize scurte de 2-3 secunde la viteza cea mai mica. (am procedat la fel ca si la pesto-ul genovez)
Dupa gust se poate adauga si sare, depinde de cantitatea, calitatea tipului de branza folosit. Daca se foloseste mai putina branza se adauga sare, dupa gust.

Un pesto de leurda demential ... cu un gust desavarsit. 
Daca nu era Brandusa mai mult ca sigur foloseam si astazi leurda doar la salate si ciorbe. Multumesc Brandusa pentru inspiratie!

Bun, bun pesto de leurda! 
Am dat o cautare pe google dupa pesto de leurda(wild garlic pesto) si am fost placut surprinsa de multe retete de pesto de leurda care aveau in compozitie si patrunjel, iar clasicele seminte de pin erau inlocuite cu alune(am inteles ca si alunele caju sunt un inlocuit foarte bun, dand o aroma deosebita, fina pesto-ului) ... asa ca m-am pus pe treaba si am pregatit si o portie cu patrunjel si alune ... rezultatul: un pesto parfumat ... foarte bun!  Odata ce am gustat din acest pesto, i-am simtit aroma complexa, fina, proaspata, usor iute ... si am vrut sa gust din el inca odata si inc-data ...
Pesto l-am consumat ca atare pe biscuiti cu cateva felii subtiri de rosii, dar mi-a placut foarte mult si pe friptura rece de miel.

Pesto de leurda si patrunjel

Ingrediente:
40-50 grame frunze proaspete de patrunjel( 2-3 legaturi)
50 grame leurda
50 grame alune
5 linguri grana padano
ulei de masline

* la pesto se poate adauga si o lingura de suc de lamaie.

DSC_0047111

8 comentarii:

  1. ma bucur ca ti-am fost muza :))) Te pup. Si mananc o lingura, ca al meu s-a terminat. ;)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) am facut si pandispan cu cirese, reteta am furat-o de la tine de blog, dar uite vezi hotia se pedepseste, uitai de cele 3 linguri de ulei! dar tot a iesit foarte bun!
      eu mai 3 paharele puse la congelator ;))

      Ștergere
  2. Trebuie sa fac si eu pesto. Ce gasesc in comert nu ma incanta. Evident nu era vorba de pesto de leurda. Reteta voastra ma incanta. Si nu ma pot abtine sa nu remarc ce frumoase sunt fotografiile!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu marturisesc ca nici nu stiu ce gust are cel din comert! eu doar facut in casa am mancat! prima data am mancat la mama.
      Multumesc:)

      Ștergere
  3. Nu l-am incercat cu leurda, dar cred ca este bun!

    RăspundeţiȘtergere
  4. super, super, super delicios! te pup

    RăspundeţiȘtergere
  5. Buna,am ajuns din intamplare,imi place,daca iti place si tie ce facem noi hai sa facem schimb de link-uri.
    http://www.simplusibun.ro/.Numai bine,Cosmin

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ce bine arata. Si ce frumos este prezentat.

    RăspundeţiȘtergere