Dulceata de gutui


Ingrediente:
2 kg gutui
2 mere galbene
1 kg zahar
4 cani de apa
1 lamaie

Am pus intr-un vas apa cu zaharul la fiert, pe foc mic.
Gutuile spalate si sterse bine de puf le-am taiat in 4, am inlaturat mijlocul, dar nu si coaja. Am taiat feliile in cubulete*.
Merele le-am dat prin razatoare.
Cuburile de gutui si merele rase le-am pus peste siropul de zahar. Dulceata am fiert-o pe foc mic, avand grija ca din cand in cand sa amestec in ea, pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Cand dulceata aproape s-a legat am turnat in dulceata sucul stors de la lamaie.
Dulceata legata am turnat-o in borcane, care le-am inchis bine cu capace si le-am tinut in paturi pana ce s-au racit si le-am putut aseza la racoare in camara ... 
Dulceata aceasta e buna ... e dulce-acrisoara ... cu gust de toamna si de aduceri aminte ...


*pe masura ce taiati gutuile, cubuletele se pun in apa cu putina zeama de lamaie, pentru a preveni innegrirea(oxidarea) lor

8 comentarii:

  1. Foarte frumos prezentata dulceata ta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha...de fapt dulceata de gutui cu mere...minunata tb sa fie! si pozele-s superbe, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu trebuie sa fac. Am vreo 3 kg de gutui si n=-am chef de altceva decat dulceata ;) Tare bine arata !

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc frumos TeoBucatar, liana, Ina si Antonina!

    Liana, cam ai dreptate :)) eu pun cate un mar si la dulceata de pere!

    Ina, e parfumata ...

    Antonina,go for IT!

    va pup fetelor :*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Am venit dupa acest parfum minunat.Arata grozav.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Grozav de buna si aromata!!pupicei o seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa prezentarea! Felicitari

    RăspundețiȘtergere