Salata aromata cu rosii si urda




Ingrediente:
busuioc
urda proaspata de vaci
rosii-cirese de gradina
morcovi tineri
caise
cascaval ras(mai mult pentru decor)
ulei de dovleac
otet balsamic
piper
sare

Urda proaspata de casa(cu lapte de la a nostra vacuta) am rupt-o bucatele si am aruncat-o intr-un vas adanc alaturi de frunzele de busuioc fraged, proaspat cules din gradina(vai ce bun ii, nu se compara cu cel din super-marketuri, caci e crescut cu multa dragoste in gradina, in mica mea gradina, ... iar el ma rasplateste cu cele mai frumos parfumate si colorate frunze!) si am amestecat usor cu mainile, apoi l-am dat deoparte pentru 10 minute, cat busuiocul sa cadoriseasca branza cu ce are el cel mai bun, cu parfumul sau dulceag!
Rosiile cirese sunt pitice, asa le este soiul, dar tare mandre mai sunt,  numai sa iei una in gura si imediat simti cum papilele gustative iti sunt inundata de un gust dulce-acrisor, un gust de rosie adevarata! Minunatele rosii, taiate in doua si presarate cu un praf de sare gronjuroasa se lasa putin sa se odihneasca ... ca mai apoi sa fie aruncate peste branza cu busuioc, caci toate trei se completeaza cum nu se poate mai bine ... creaza o savoare unica si minunata.
Morcovii tineri sunt cei mai buni, au dulceata din belsug, sunt crocanti si fin aromati ... asa ca nu puteam sa nu pun in grozavia asta de salata si cateva fasii de morcov tinerel, proaspat smult din strat
Soarele de vara, s-a facut simtit de ceva vreme, astfel ca fructele galbioare nu au intarziat sa apara prin caisii din curti si gradini, si chiar se merita sa profit de 2 caise, sa le tai felioare si sa le dau drumul in salata.
Toate ingredientele amestecate usor si stropite cu uleiul verzui-negricios de dovleac puternic aromat(favoritul meu la salate), dar si cu putin otet balsamic, tocmai de Modena, asezonate cu sare gronjuroasa si piper dupa bunul plac ... au facut deliciul unui pranz lejer si sanatos!


_______________________________________________________
cu aceasta reteta particip la Provocarea Lunii Iulie "DULCE ROMANIE"/2011, gazduita de Flory

5 comentarii:

  1. Minunata salata ta,apetisanta si aromata!Iti multumesc foarte mult ca te-ai alaturat provocarii,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc frumos Flory! e o placere pentru mine sa particip la o asa provocare!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata asa de zemoasa ! Noroc, ca sint acasa si o sa fac o salata de rosii, imediat. In lipsa de urda o sa fie cu feta. Imi place ideea cu caisele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dani, te invidiez, caci cu siguranta folosesti o feta buna ... cum sigura nu am gustat never ever :(! cine stie ce-mi rezerva totusi viitorul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Super ideea cu caise ... E o reteta racoroasa si fara multe calorii(exceptand branza)

    RăspundețiȘtergere