Salata cu fasole boabe

In iarna, intr-o mica excursie prin Austria, am servit la un Gasthaus, snitzel vienez cu un orez simplu, si spre surprinderea mea...din partea casei ni s-a oferit si o salata de cruditati, care continea salata verde, fasole verde, fasole boabe, morcov ras.... asezonata cu putin otet si celebrul lor ulei de dovleac....
Uleiul de dovleac, de cand l-am descoperit, acum 4 ani, nu ne lipseste din casa....suntem clientii fideli ai unui taran austriac, care-si stie meseria...nu gluma!
Cum dorul de salata lor m-a apucat .... iar iubitul meu, care imi cunoaste pasiunea pentru gatit, mi-a adus un mic cadou, o punguta de fasole boabe uscata, dar nu orice fasole...ci un soi urias, as spune eu, cu o boaba de 2,5 cm lungime, superbe, ideale pentru salate.....am si incropit una! 



Ingrediente:
 fasole uscata boabe fiarta
5-7 masline taiete rondele
salata verde
1 morcov taiat fasii
1/2 telina mica rasa
frunze de telina
otet balsamic de Modena
ulei de dovleac
condimente pentru salate

Am pun la inmuiat de cu seara cateva boabe. A doua zi, am fiert boabele cu un morcov, putin pastarnac, telina, in fir de cimbru si cateva boabe de piper....le-am lasat la racit si cu 5 minute inainte de servirea cinei, am amestecat cu restul de ingrediente si am asezonat cu ulei si putin otet, dupa gust....
Concluzia, as mai vrea o portie...daca se poate, te rog!
Sehr gut, danke schön!


***Se poate pune in salata si fasole verde fiarta, putin susan prajit....un deliciu!
Astept, cu nerabdare, sa dea rod fasolea din gradina!

8 comentarii:

  1. Bun:) o trec pe lista mea de salate

    RăspundețiȘtergere
  2. La fasolea asta speciala, noi ii zicem in Grecia " elefanti ". Se cultiva in nordul tarii. E foooarte gustoasa. Seamana putin la gust cu castanele fierte. Eu o prepar la cuptor, asa cum fac si fasolea " giganti ". Merge exceptional cu ceapa verde si mult marar, morcovi, usturoi, frunze de spanac si, daca vrei, se pot pune si rosii. Ulei de masline din belsug ! Si e un fel de mincare bun si rece.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dani, am sa iau aminte! suna apetisant... am sa incerc reteta:)multumesc de idee ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Intii fierbi fasolea in apa, dupa ce o lasi la inmuiat. Arunci apa si pui fasolea in tava sau in vas de Yena, cu verdeturile taiate marunt, uleiul de masline, sucul de rosii sau rosiile tocate si putina apa. Pui la cuptor si mai adaugi apa pe parcurs.Si, cind e gata, cam in 40 de minute, lasi mincarea in cuptor, sa absoarba sucurile din tava. E o mincare clasica greceasca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce buna trebuie sa fie,am sa-ncerc reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Flory, ma bucur! este foarte buna...

    RăspundețiȘtergere