Focaccia cu nuci



Mie si iubitului meu ne place mult focaccia cu nuci, prima oara am gustat-o acum 1 an. 
Intamplator, intr-o duminica in timp ce ne plimbam prin satul in care stateam, am vazut un afis care anunta mare sarbatoare intr-un sat vecin, asa ca ne-am dus si noi ... muzica buna, mancare pe saturate, multe castane prajite ... si un stand de focaccia simpla, cu jumeri (favorita mamei), cu masline, rosii si ...  cu nuci!  ... un deliciu, care a mers de minune in sandwish-urile de la micul dejun! ... am platit o portie de focaccia si pentru mi-a placut asa mult, de la proprietarul standului am mai primit inca o portie cu nuci, dar si una cu jumere ... Sincer, omul acea avea cea mai buna focaccia, chiar si cea cu jumere a fost mai buna ca multe altele de genul gustate pana atunci! ... in ziua aceea castenele au umplut paharul! foarte bine prajite, si sa nu mai spun ca buna e budinca de castane ... dar asta e o alta poveste, o poveste dulce!
Am facut si eu acasa focaccia cu nuci, a iesit destul de bunicica  din moment ce nu a ramas nici macar o firimitura din ea! 
Pentru a prepara focaccia am folosit 100 grame nuca macinata, 200 grame faina alba, 15 grame drojdie de bere proaspata, 1 lingurita zahar , 1 lingurita sare, 2 linguri de ulei de masline si 150 ml apa minerala. Am urmat aceeasi pasi in preparare ca la focaccia integrala.

4 comentarii:

  1. De Foccacia de nuci nu am mai auzit, dar cred ca e super buna, de aratat arata grozav! o sa incerc si eu reteta ta, multumesc de inspiratie! XoXo

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina, este o focaccia foarte buna... pentru un gust mai intens pune in aluat si cateva linguri de parmezan :) :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am auzit de focaccia cu nuci, dar suna tentant. Cred ca as manca-o cu unt si atat...yummy...Oare merge s-o mananci cu vreo ciorbita? Mersi de idee ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca ar merge,mie mi-a placut simpla si cu unt sau in sandwish (desi e mai sfaramicioasa). noi am mancat intr-un satulet in italia (nibbiano) ... si asa mult mi-a placut ca dnul care o facute mi-a dat pt acelasi pret dublu cantitate :d. cineva priceput la aluaturi precis va face o faccacia cu nuci dementiala!

      Ștergere