Cartofi noi cu spanac picant


 M-am incumetat si am pregatit cartofi noi cu ceva nou pentru mine .... cu spanac picant si ceapa calita ... am tot stat si gandit daca sa prepar sau nu reteta aceasta noua, dar mi-am zis ce o fi o fi, mai ales ca ingredientele m-au tentat de la inceput .... 
Asadar pentru 2 portii sau o portie zdravana am avut nevoie de:
300 grame de cartofi noi mici
o mana buna de frunze de spanac (circa 50-60 de grame)
o ceasca de pasta de rosii( eu am folosit o pasta preparara in casa, de mama)
1 ceapa medie
ulei, pentru prajit
1 lingurita de pasta de ardei iute
1 catel de usturoi
1 lingura de ghimbir ras 
1 lingurita de boabe de coriandru
1/2 lingurita de seminte de chimion
1/2 lingurita de curcuma (turmeric)
1 lingurita de zahar (optional, se pune doar daca pasta de rosii este acrisoara)
sare, dupa gust (1 lingurita rasa de sare)

Mod de preparare:
Am fierb cartofi in apa cu sare, cu tot cu coaja. Dupa ce s-au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am pus spanacul in apa fiarta si l-am lasat 2 minute. Spanacul oparit l-am facut piure cu ajutorul robotului de bucatarie.
Intr-o tigaie, pusa pe foc mediu, am turnat ulei (circa 2 linguri) si am calit in ea ceapa taiata pestisori, pana ce a capatat o culoare brun-aurie. Ceapa calita am scos-o si am pus-o pe un servetel de bucatarie, pentru a elimina uleiul in exces.
In aceeasi tigaie, asezata de data aceasta pe foc mic, am pus 1 lingura de ulei si am adaugat pasta de ardei iute ( daca e cineva care adora mancarea excesiv de iute poate pune pasta de ardei iute dupa propriul gust ... pentru mine a fost o jumatate suficiente, incerc pe cat posibil sa am masura in ceea ce consum), usturoiul pisat si ghimbirul ras. 
Am mestecat de cateva ori si am adaugat semintele de chimion si coriandru macinate si praful de curcuma. Am amestecat bine si am adaugat si pasta de rosii( daca este acrisoara, se adauga acum la preparat si lingurita de zahar). Am dat tigaia la un foc mediu si am lasat sa fiarba 3 minute. 
Intre timp am curatat cartofii de coaja si i-am taiat in 2.
Am adaugat peste amestecul din tigaie spanacul piure, sarea si ceapa calita, insa am pastrat cateva felioare pentru servit. Am tras tigaia de foc si am adaugat cartofii taiati. Am amestecat bine si am servit imediat. 
A fost un preparat mai bun decat m-as fi asteptat, toate ingredientele au dat un gust special. Cred ca acesti cartofi noi cu spanac fara coriandru, chimion si ghimbir nu ar avea farmec!

3 comentarii:

  1. tare interesanta combinatia , cred ca si gustul e la fel de interesant si inedit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Boscodina, intr-adevar o combinatie interesanta, eu i-am consumat si a doua zi si mi-au placut la fel de mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Niciodata nu mi-a placut spanacul si nu am putut sa il suport... Ma bucur ca am reusit sa gasesc o intrebuintare pentru el. Spanacul pikant cu carrtofi noi este pfuuu...nu imi gasesc cuvintele...

    RăspundețiȘtergere