Biscuiti fragezi cu fulgi de migdale si aroma de lamaie


Ingrediente:
300 grame faina alba
200 grame faina integrala de grau
250 grame unt
200 grame zahar
200 grame fulgi de migdale
esenta de vanilie
4 oua
1 plic praf de copt
1 praf de sare
+esenta de lamaie sau coaja rasa de la o lamaie (ce gasesti prin casa)
Mod de preparare:
Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am invelit intr-o folie si l-am lasat deoparte 30 de minute. 
Am pornit cuptorul si l-am setat la 190 grade Celsius.
Din aluat am format cerculete de 0.5 cm, poate unele putin mai grosute, nu are importanta, atata timp cat biscuiti pusi la copt in aceeasi tava au dimensiuni cat de cat egale. 
Intr-o tava se aseaza biscuitii la distanta intre ei sa nu se lipeasca, pentru ca la copt cresc.
Am dat tava la cuptor pentru 15 minute(timpul de coacere depinde de aragazul fiecaruia...am invatat asta pe pielea mea...). 
Sunt copti cand partea de jos s-a rumenit.
Am copt 2 tavi la rand, au iesit undeva la 50 de bucati.
Sunt ideali la micul dejun cu putin gem de capsuni si o cana mare de lapte....


... sau pot fi un cadou dulce pentru prieteni ...


Sursa:  revista lunara: Vero cucina, anno 4 - nr.12 dicembre 2010, pg 73, reteta: Biscotii con i pistacchi

2 comentarii: