Tocana indiana de porc


Ingrediente:
(pentru 2-4 portii)
300 grame carne macra de porc,  tocata
1 lingura unt( sau ghee/unt clarificat)
1 ceapa mica
1/4 lingurita cardamom
2 cuisoare
1/2 baton scortisoara
1/2 lingura de ghimbir proaspat ras
1 catel de usturoi
1 foaie de dafin
1 lingurita de garam masala
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
200 ml pasta de rosii
100 ml apa
1 morcov ras
sare


Mod de preparare:
Am pus la incalzit wok-ul pe foc mediu, iar cand s-a incalzit am pus untul la topit. Am adaugat ceapa tocata marunt si am lasat sa se caleasca, mestecand din cand in cand. Cand ceapa si-a schimbat culoarea intr-un brun-auriu, am adaugat cardamonul, cuisoarele si scortisoara, mestecand continuu cu lingura de lemn.
Dupa 1 minut, am adaugat ghimbirul ras, usturoiul pisat, foaia de dafin, praful de garam masala si fulgii de ardei iute. Imediat, am adaugat si carnea de porc. Am observat ca se formasera cativa bulgari din carne, pe care i-am spart cu lingura de lemn, presand usor.
Cand carnea si-a schimbat culoarea, am adaugat pasta de rosii si apa. Am pus un capac peste wok si am lasat sa fiarba la un foc mic, timp de 15 minute.
In ultimele 5 minute am adaugat si morcovul ras. 




Tocana are un gust foarte bun, o combinatie de picant si dulce...un mix de arome indiene!....
Dupa ce am asezonat-o cu putina sare, am servit-o cu o garnitura de orez, dar sunt sigura ca ar merge bine si chapati!


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Cu porc n-am facut curry asta,asa-i zic,dar pare tare bun.mie imi place mancarea asiatica !
    iti propun sa dezactivezi cuvantul de control,ca e tare enervant si de fapt nu te protejeaza de nimic la o adica.mai bine daca vrei activeaza comentariile,daca vrei sa ai un control al comentariilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. merci Pansy de sfat! ...problema rezolvata ;) ...

    RăspundețiȘtergere