Pui Tandoori la gratar


Ingrediente:
(pentru 4 portii)
1 kg piept de pui
o jumatate de lamaie
75 grame iaurt gras
3 linguri de smantana
2 lingurite condiment tandoori
sare
ulei


Mod de preparare:
Am taiat fasii pieptul de pui. Am asezat carnea intr-un bol de ceramic. Peste piept, am stors zeama dintr-o jumatate de lamaie si am presat putina sare. Am dat bolul, acoperit, la frigider pentru 20 de minute. Intre timp am facut o marinata din iaurt, smantana si amestecul tandoori.
Am turnat marinata peste carnea de pui, si am dat din nou la frigider pentru 2 ore (se poate lasa si peste noapte).
Am pus gratarul de fonta, pe foc. Cand gratarul s-a incins, l-am uns cu putin ulei. 
Am luat bucatiile de carne si le-am asezat pe gratar. Le-am prajit pe ambele parti pana ce s-au rumenit putin.


Pieptul se serveste cu o salata de cruditati.


****
Condimentul Tandoori este un amestec de condimente indiene, special pentru un tandoor sau un cuptor de lut. Principalele condimente pe care le contine sunt garam masala, usturoi, ghimbir, chimion si ardei iute. 
sursa imagine
Eu am folosit un condiment tandoori, gata preparat de la Bahadourian. Daca nu se gaseste amestecul tandoori in comert, atunci cand preparam aceasta reteta de pui, folosim urmatoarele ingrediente:
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 1 lingurita piure de ghimbir
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita de seminte de chimion
  • 1/2 lingurita de garam masala
  • 1/2 lingurita de boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita de curcuma,
condimentele se macina bine, cu ajutorului unui mojar sau a unui blender.
Condimentul tandoori, folosit de mine, are in compozitie: usturoi, coriandru, chimion, boia de ardei iute, cimbru, telina, rozmarin, cuisoare, dafin, scortisoara, piper si sare.

3 comentarii:

  1. super! eu zic ca merge de minune cu cartofi la gratar:) yamiiiiiiii

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nil....sau cu o conopida la cuptor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer eu as prefera cu cartofi prajiti si un mujdei special de usturoi si smantana:) Ce ziceti?
    Mai trebuie sa va spun ca este soare afara si daca tot vrem sa profitam de vremea asta frumoasa sa scoatem gratarul de carbuni pentru a da puiului un miros de fum si un gust de prajeala de lemn iar in jarul sau carbunii ce raman se pot pune cartofi noi mici dati prin sare si in o folie de aluminiu ca sa nu se arda

    RăspundețiȘtergere