Briose cu de toate

Astazi am pregatit o portie de briose sarate din curiozitate. Vroiam sa vad cum sunt, ce gust au, daca sunt mai speciale decat cele dulci...toata operatiunea a durat 35 de minute cu tot cu copt. Au fost usor de preparat, foarte bune la gust...dar prietenii stiu de ce mai vor inca o portie! au fost bune si le-au devorat cu placere!...iar eu am sa le mai fac cu placere pentru ei si pentru al meu mult iubit viitor sot...



Ingrediente:
(12 briose)
2 cups faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
1 lingurita oregano
1 cup iaurt
2 linguri de unt
1 ou
1 felie ardei rosu
2 linguri masline felii
2 linguri hribi uscate fierte si taiate marunt
50 grame carnati taiat marunt
30 grame mozzarella cubulete mici
1 ou fiert
2 linguri parmezan proaspat ras

Mod preparare:
Am incins cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si oregano. In alt bol am batut oul cu iaurt si untul topit. Si am turnat peste ingredientele uscate.
* aluatul simplu ajunge pentru 8 briose
Am adaugat restul de ingrediente, mai putin permezanul, mestecand usor.
Am asezat cupele de hartie in tave de facut briose. Am umplut fiecare forma din tava. Am presarat deasupra fiecarei briose putin parmezan proaspat ras.
Am dat la cuptor pentru 25 de minute( sau se verifica cu degetul, daca se simt tari la atingere, caz in care sunt numai bune de scos din cuptor).
Am scos tava si am lasat sa se raceasca cateva minute. Am scos briosele si le-am asezat pe un platou.
Se pot servi calde sau reci.

...Cu ce se combinam aluatul tine de ceea ce place fiecaruia...dovlecei, cascaval, branza cheddar, feta, spanac, sunca, busuioc, patrunjel, masline verzi, ceapa verde, mazare boabe, nuci, seminte de pin ... si asa mai departe ...

5 comentarii:

  1. I found you from the foodie blog roll and I'd love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this muffin widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about muffins,Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  2. super faine arata..creca si bune, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. cred! nu a mai ramas nimic! din prima jumatate de ora dupa ce le-am scos din cuptor s-au evaporat jumatate :))...

    RăspundețiȘtergere
  4. au fost foarte bune ,gust de pizza dar incomparabil mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super ideea. Asa aparmarile descoperiri culinare sa sti. Chiar am sa incerc si eu reteta dar am sa pun "de toate" de la mine din bucatarie:)

    RăspundețiȘtergere