Biscuiti cu miere



Reteta dupa culegerea de bucate "La ricette della Nonna"

Ingrediente:
100 grame faina alba
100 grame faina integrala de grau
80 grame miere de albine
1 ou
100 ml ulei de masline
1/2 plic praf de copt
pentru aroma:
esenta de vanilie
cardamon
 sau scortisoara si ghimbir
* eu am optat pentru 1/2 lingurita scortisoara si 1/2 lingurita ghimbir...

Mod de preparare:
Am pornit cuptorul si l-am setat la o temperatura de 190 grade Celsius.
Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul.
Intr-un vas, se amesteca bine cu o lingura de lemn mierea si oul. Treptat se adauga faina si uleiul, amestecand usor. Se obtine un aluat moale si usor de modelat. 
Pentru a forma biscuitii se foloseste un sprit de fursecuri, eu nu am, asa ca am impartit aluatul in bilute de marimea unei nuci, pe care le-am modelat sub diverse forme. Se aseaza biscuitii intr-o tava, unsa cu unt si tapetata cu faina. 
Se dau la cuptor pentru 12 minute. 
Biscuitii merg de minune cu dulceata de capsuni si o cana de lapte...

5 comentarii:

  1. Super deliciosi, ti-am urmat reteta si au iesit super!!! Felicitari,,,, la mai multe postari.

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este sandrina.sanda .... am mai pregatit o portie..dar doar din faina integrala de grau si cu ulei de floarea soarelui...aromatizati cu putin ghimbir(imi place na nebunie), scortisoara si putin cardamon....la fel de si sanatosi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara ! Aveti un blog interesant .V-am descoperit prin Daniela!:)
    Eu sunt la inceput si va intreb daca doriti sa facem schimb de link-uri !
    Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere